Actie Milieubeheer opgeschort

foto: Johan de Randamie

Het bestuur en de leden van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), zijn vanaf vandaag normaal aan het werk. Na een bezoek aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa) afgelopen maandag, 26 oktober, zijn de problemen van ABPM serieus besproken. Gisteren heeft het bestuur opnieuw overleg gehad met minister Noersalim op het ministerie van Openbare Werken (OW). Met BiZa heeft ABPM overeenstemming bereikt over de aanpak van de problemen. Met OW moet er nog een aantal punten besproken worden. De problemen bij ABPM hebben betrekking op ambtenaren die bevorderd moesten worden, maar dit niet gerealiseerd zagen en op personeel dat waarnam in bepaalde posities en geen vergoeding hiervoor ontving. Deze zaken spelen al drie jaar.

De secretaris van ABPM, Vivien Schattevo, zegt dat het bestuur van ABPM gedeeltelijk tevreden is met wat tot nu toe bereikt is met zowel BiZa als OW.

“De zaken lopen vlot en daarmee kan het ABPM tot nu toe volstaan. ABPM had eerder deze week een overzicht gestuurd, waarin een aantal punten zijn opgenomen voor realisatie. Voor deze realisatie zijn de ministeries verantwoordelijk.

De ministeries hebben tot nu toe ervoor gezorgd, dat de leden hun waardering welke zij al jaren niet hebben gekregen binnen korte tijd zullen ontvangen. Het bedrag wordt berekend vanaf januari 2015. Echter staat de bond erop dat het personeel ook de waardering over de afgelopen jaren alsnog ontvangt. De stukken zijn in ieder geval al getekend door de BiZa-minister. Enkele punten die nog gerealiseerd moet worden, zijn bijvoorbeeld: loopbaanontwikkeling, toelagen, adequaat gereedschap, bijscholing/upgrading van medewerkers en het oplossen van het personeelstekort.

-door Kimberley Fräser-

More
articles