Centrale Bank pakt basketbaltitel terug

Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft de basketbaltitel in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatstbe-drijven (CTSS Plus) terug ge-pakt. De moederbank, kampioen in 2013 en semi-kampioen in 2014, versloeg de EBS donderdagavond in de Ismay van van Wilgen Sport-hal met 55-49.
Het was de EBS die aan het begin van zowel de eerste als de tweede helft met een 7-0 run startte, maar telkens klauterde de moederbank zich terug in de strijd, die los van die momenten vrijwel ge-lijk opgaand was. Maar met beter eindspel en een sleutelrol voor Ludwig Belgrave luk-te het de CBvS om in de slotminuten van de vierde quarter een voorsprong van ze-ven punten nemen.
Met nog een minuut te spelen verkleinde Sergio de Jong de achterstand van de EBS met een driepunter, en zwaar onder druk van CBvS’ Romano Wip, tot vier punten. De Jong meende echter dat Wip een overtreding op hem had begaan en protesteerde fel bij arbiter Dino Pi-que. Dit leverde hem echter een technische fout op, hetgeen vrije worpen en balbe-zit voor de tegenstander be-tekende. EBS-coach Terence Oosterwolde besloot De Jong eruit te halen.
CBvS zou met nog eens zes vrije worpen de strijd opslot zetten voordat Jermain Benn met een threepointer de schade tot 55-49 beperkte voor de EBS. Harold Blok-land leidde de winnaar met 12 punten en Belgrave had er 10, waarvan acht in de vier-de quarter. Bij EBS eindigden De Jong, Benn en Clifton Pelhan elk met elf punten.
In de strijd om de derde plaats had Staatsolie geen kind aan de SWM: 59-32. Dit ondanks het feit dat de olie-boorders aantraden zonder Lorenzo Adasi, die de afgelo-pen jaren steeds met Clifton Bendt voor de productie in de aanval zorgde. Overige uitslagen: Vijfde/zesde plaats: SZF-SLM 42-37. Zevende/ achtste plaats: Fernandes Group-Telesur 43-38.
Tussenstand:
1.EBS 486 punten
2.Staatsolie 480 ,,
3.CBvS 440 ,,
4.SWM 341 ,,
5.SLM 304 ,,
6.SZF 277 ,,
7.Fernandes 228 ,,
8.Telesur 175 ,,

More
articles