Politieberichten

Politie houdt lang gezochte crimineel aan

De Bikers Unit van het Korps Politie heeft gisteren de lang gezochte verdachte, Lim A Po, Arthur Franklin (55) aangehouden. Op aanwijzing van een benadeelde die is opgelicht door Arthur is de politie overgegaan tot de aanhouding.

Tegen Arthur zijn er sedert 2008 een reeks van aangiften van oplichting gedaan. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun kon helpen aan een baan in het buitenland. De slachtoffers moesten geldbedragen via de bank voor hem storten. De verdachte wordt sedert februari 2011 opgespoord door de politie op last van de procureur-generaal. Tegen Arthur loopt er ook een internationaal opsporingsbevel.

Het vermoeden bestaat dat Arthur was uitgeweken naar het buitenland en dat hij sinds kort weer terug in Suriname is.

Begin van dit jaar is wederom door slachtoffers aangifte van oplichting gedaan tegen Arthur. Hij benaderde voornamelijk Chinezen en hield hun voor dat hij verblijfsvergunningen voor hen kon regelen tegen betaling. Een van deze slachtoffers heeft Arthur vandaag positief herkend in de binnenstad.

De politie vermoedt dat Arthur meerdere slachtoffers heeft gemaakt en roept een ieder op die op welke wijze dan ook door deze verdachte is opgelicht om contact op te nemen met de afdeling Kapitale Delicten op het Bureau Nieuwe Haven.

Lijk man aangetroffen in stuwmeer

Het ontzielde lichaam van de 35-jarige Peter Cambel, is op maandag 26 oktober op het stuwmeer nabij het plaatsje Pamoele aangetroffen. De politie van Brokopondo kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van een lijk in een boot die vastgebonden was aan een boomstam en aangemeerd was op het stuwmeer. Bij aankomst ter plaatse trof de politie het ontzielde lichaam van Peter in verre staat van ontbinding drijvend op een aangemeerde aluminiumboot aan. Uit de mond van de overledene kwam er bloed, vocht en schuim. Het lijk is voor obductie in beslag genomen. Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

‘Barbaman’ kapt tiener

De politie van ressort Centrum is op zoek naar een niet nader geïdentificeerde jongeman die in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de 16-jarige scholier P.P. kapverwondingen heeft toegebracht. De politie kreeg op vrijdag 23 oktober via de Centrale Meldkamer het bericht van een slachtoffer met een kapverwonding aan de Waterkant. Bij aankomst op de plek was het slachtoffer reeds per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer en de verdachte een oude vete hadden. De twee kwamen elkaar vrijdagavond omstreeks 13.30 uur tegen bij een eetgelegenheid in het Centrum. Eén hunner, die bekend is als ‘Barbaman’, had toen schoten gelost. Door omstanders werden de partijen tegengehouden om elkaar te lijf te gaan, waarna zij de plaats verlieten. Enkele uren daarna kwam het tweetal elkaar weer tegen bij de eindhalte van de lijn 5 bussen. ‘Barbaman’ bracht de jongeman die op een bus wachtte om naar huis te gaan, een kapverwonding toe met een scherp voorwerp. Na de daad vluchtte de geweldenaar. De wetsdienaren deden de Spoed Eisende Hulp aan. Het slachtoffer was toen niet aanspreekbaar. Een familielid gaf door dat het om de 16-jarige scholier P.P. gaat. Het slachtoffer is op maandag 26 oktober heengezonden na medisch te zijn behandeld. De verdachte wordt door de politie opgespoord.

Jaloerse vriend gooit kokend water op vriendin

De 25-jarige Jo-ann, E. liep op dinsdag 27 oktober ernstige brandverwondingen op in haar gezicht. De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg via de Centrale Meldkamer de melding dat een jongeman te keer ging op een adres binnen het ressort. Bij aankomst op de plek werd Jo-ann aangetroffen met brandverwondingen in haar gezicht en op andere delen van haar lichaam. Volgens verklaring van het slachtoffer heeft haar vriend Leonel, P. uit jaloezie en verdenking van overspel, kokend water op haar gegooid. Per ontboden ambulance is zij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis. Zij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
De verdachte had voor de komst van de politie de plaats verlaten. Leonel werd kort daarna aangehouden en is intussen op last van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dronken zoon vernielt auto en inboedel vader

De politie van Saramacca heeft op zondag 25 oktober de 20-jarige Aitar, S. aangehouden ter zake vernieling. Aitar kwam middernacht op voornoemde dag in beschonken toestand thuis. De vader weigerde hem toegang tot de woning. Hij raakte hierdoor verhit en sloeg enkele shutters kapot. Aitar ging vervolgens de woning binnen en bracht vernielingen aan in de woning. Hij ging daarna de garage in en bracht vernielingen aan het voertuig van zijn vader aan. De politie werd ingeschakeld en hield de dronken zoon aan.

More
articles