Assuria Open Senioren Schaakkampioenschappen succesvol

De Surinaamse Schaakbond (SSB) is er in geslaagd de af-gelopen week behalve de U-20 kampioenschappen ook een toernooi te organiseren voor de dertigers en dertigplussers. De Assuria Open Senioren Schaakkampioen-schappen waren een initia-tief van de SSB om ook de spelers buiten het jeugd-schaakcircuit terug te halen naar de schaaktafel. Met As-suria als sponsor werden spannende partijen afge-werkt. Door in de 30+ categorie de eerste plaats op te eisen bewees SBB-voorzitter Frank Lo-Kim-Lin dat hij nog altijd een topschaker is.
Gezien de concurrentie is dit een opvallende prestatie.
Fide-meester Dew Gajadien werd semi-kampioen en Jo-se Valdivia Valdivia werd der-de. Martin van Lisle mocht de beker voor de vierde plaats in ontvangst nemen uit handen van Assuria-di-recteur Stephen Smit, ter-wijl de vijfde plaats naar Carlos Dos Ramos sr ging.
In de U-30 klasse werd Su-radj Hanoeman kampioen.
Satish Lautan werd tweede met een half punt achterstand op Hanoeman. Roma-rio Sanches wist de derde plek te bemachtigen, ge-volgd door Avikaar Malgie en Geryen dos Ramos.
Spelers met een bepaalde rating mochten ook deelnemen aan dit toernooi. De schaakbond bereid zich nu voor op het internationale Srefidensi toernooi in no-vember in Suriname.

More
articles