Deel Kwatta zonder stroom vanwege kapot gereden masten

Bewoners van de omgeving Kwattaweg, Munder en Benie’s Park waren vanmorgen verstoken van energie. De stroom was uitgevallen nadat bij een verkeersongeluk aan de Kwattaweg, een paar honderd meter voor de kruising met de Kernkampweg, twee elektriciteitsmasten waren aangereden. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben in een bekendmaking betreurd de onderbreking van de energievoorziening als gevolg van de schade aan haar netwerk. De storing was grotendeels omstreeks 10:00 uur al voor een groot deel opgeheven, maar er vonden toen nog werkzaamheden plaats op de mast waar het laagspanningsnet loopt.tabel mastaanrijdingen

,,De EBS hebben zo voortvarend mogelijk gewerkt om de stroomvoorziening weer te normaliseren.  Afhankelijk van de mast die is aangereden en de lijn die daar loopt (hoogspanning of laagspanning), kunnen de herstelwerkzaamheden complex zijn en kan het opheffen van de storing 2 tot 8 uur duren,” aldus de stroomleverancier.

Haast elke dag worden elektriciteitsmasten aangereden. Voor dit jaar zijn het er al 323. Vorig jaar zijn op een dag 9 masten aangereden. Onzorgvuldig rijgedrag is daarom ook voor de EBS een zorgpunt, omdat haar klanten hier last van ondervinden. Een mastaanrijding zorgt namelijk altijd voor onderbreking van de stroomvoorziening.

EBS-klanten kunnen naar storingen informeren op het nummer 175. Geplande onderbrekingen worden vooraf bekendgemaakt en staan ook vermeld op de website www.nvebs.com.

De EBS verzoeken automobilisten veilig te rijden in het verkeer, zo kan schade aan het netwerk worden voorkomen.

Een overzicht van het aantal aangeraden masten van 1 januari t/m 25 oktober 2015. Het aantal masten aangereden (323), betreft zowel laagspannings- , hoogspannings- , en straatverlichting masten.

More
articles