WBC start bekercup met zwaarbevochten zege

Het is Walking Boyz Company (WBC) vrijdagavond gelukt om in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion als winnaar van het veld te stappen na het ope-ningsduel van de mede door de verzekeringsmaatschappij Assuria gesponsorde SVB-bekercompetitie 2015-2016. WBC klopte Takdier Boys met 2-1. De eerste wedstrijd was een harde en het ging duidelijk om de knikkers. Takdier Boys (TB) wilde niet verliezen en ging vanaf de start van de wedstrijd er hard tegenaan. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten, waarbij arbiter Banjo genoodzaakt was Giovanni Molli van TB vroegtijdig naar de kleedkamers te sturen, na zijn twee-de gele kaart.
Dat gebeurde niet lang na de start van de tweede helft. Ploegen wa-ren gaan rusten met een 1-1 score. Melvin Valies bracht al heel vroeg in de wedstrijd TB op 1-0, nadat de TB-captain bin been blunder van de WBC-defensie vlak voor de ge-varenzone de bal veroverd had en met een goed geplaatste schuiver WBC-goalie André Zebeda het na-kijken gaf, 1-0. Niet lang daarna kreeg de boomlange TB-spits een opgelegde kans de voorsprong ho-ger te tillen, maar hij schoot tegen de WBC-goalie. TB zette WBC zwaar onder druk via een full-court press methode en gaf de aanval-lers weinig schietkansen, maar de vele overtredingen bij TB voorspel-den niets goeds. Het redelijk goed opgekomen publiek zag dat al aan-komen toen TB-doelman Romario Soebarman enorm veel moeite bleek te hebben met de door arbi-ter Banjo aan WBC toegekende vrije trappen voor de 16m zone.
Keer op keer stelde Vangelino Sas-tromedjo de TB-goalie op de proef. Bij een vrije trap vanuit de linkerflank werd de WBC-playmaker ge-holpen door zijn teruggekeerde teammaat Ailton Paiva. De Brazi-liaan, die Excelsior opnieuw verruild heeft voor zijn oude ploeg, liep in en verlengde de oerharde inswin-ger van Sastromedjo met het hoofd en plaatste zo voor rust WBC weer op gelijke hoogte: 1-1.
Kort na de spelhervatting moest TB met 10 man ver-der, maar de be-slissing om Gio-vanni Molli vroeg-tijdig naar de kleedkamers te sturen werd Ban-jo niet in dank af-genomen door de TB-supporters.
Die hadden reeds in de eerste speel-periode daar blijk van gegeven bij enkele slipper-tjes van de FIFA-fluiter. “Arbiter ie no bung..ju na wan…”. spraken boekdelen. Ook TB-voorzitter Bissumbhar had geen goed woord over voor Banjo en uitte tijdens de rust zijn misnoegen over de steken die de arbiter had laten vallen. “Na deng sani disi e ontregel a pley. Laten zij goede ar-biters voor ons zetten om te flui-ten”, spoot de clubvoorman zijn gal. Overigens gedroeg TB zich kra-nig met 10 man, maar de toege-paste uitputtingsstrategie van WBC sorteerde in het laatste kwartier succes toen  goaltjesdief Gregory Rig-ters zijn kans schoon zag: 2-1. Met deze zege plaatste WBC zich als eerste voor de volgende ronde.
Vandaag wordt op verschillende locaties gespeeld, maar zeker gaat de meeste aandacht uit naar de duels tussen Botopasie end Nishan ’42 in het NGVB-stadion en het treffen tussen Robinhood en Excelsior in het MSB-stadion te Meerzorg.
Zowel Nishan’42 als Robinhood is het afgelopen seizoen gepromo-veerd uit de SVB eerste klasse als respectievelijk kampioen en semi-kampioen en zullen dus in deze warming-up bekercompetitie voor het nieuwe seizoen in de SVB hoofdklasse, zichzelf waar moeten maken. Het beloofd er dus bijzonder spannend aan toe te zullen gaan, omdat de twee geen gemak-kelijke tegenstander tegenover zich krijgen. (DRP)

More
articles