Roep geeft succesdebuut verder vervolg

Het debuut van Jamie Roep in het De Dolfijn Open internationaal tennistoernooi is tot nog toe succesvol geweest.
De oud Surinaamse A-kampioen kwam ook tijdens zijn tweede optreden – in de kwart finale – als winnaar uit de strijd tegen Kevin Gardner uit Antigua.
Hiermee doorbrak Roep ook de taboe van de Dolfijn Open, door ervoor te zorgen dat het voor het eerst aan een Surinamer is gelukt om van een buitenlander te winnen. Bijzonder bij deze wedstrijd was dat Roep achter kwam te staan daar hij de eerste set met 3-6 verloor.
Een agressief spelende Roep kwam bijzonder sterk terug wat leidde tot een 6-2 zege in set 2. De derde set die erg spannend en gelijkopgaand was, werd gekenmerkt door vele rally’s. Beide spelers bleven in evenwicht tot een stand van 3-3, waarna het aan Roep gelukte om af-stand te nemen en een 6-3 overwinning te behalen. Hij neemt het vandaag in de halve finale op tegen Mark Riebel uit Curaçao.
De andere kwartfinale, die ging tussen Gautam Chabla-ni en Mark Riebel uit Cura-çao was minder spannend. Riebel, die ook debuteert in dit toernooi, wist in straight sets langs Chablani te gaan met de setstanden 6-1 en 6-0. Hij zal zoals eerder aangehaald Roep als te-genstander hebben in de halve finale.
De avond werd afgesloten met een an-dere thriller in de kwartfinales. Derk de Vries en Marc Antoine de Linval lieten het publiek genieten en de eerste set moest via een tie-breaker worden be-slist nadat het scorebord 6-6 aanwees. Mark Antoine bleek koelbloediger en pakte dan ook de eerste set met een 7-6 score. Derk boog het hoofd niet en kwam sterk terug in de tweede set en won toen met 6-3. De Vries bleek zijn arsenaal verschoten te hebben in set 3, terwijl de Fransman nog wat pijlen op zijn boog bleek te hebben. De Linval won de laatste set met 6-0 en treft An-drew Thornton uit Barbados op zijn weg naar de finale.
Gelet op de match-ups van de halve fi-nale belooft het in ieder geval een inte-ressante avond te worden:
Mark Riebel (Curaçao)-Jamie Roep (Su-riname) en Marc Antoine (Frangs-Gu-yana)-Andrew Thornton (Barbados).
Roep zit dus in de race om geschiedenis te schrijven.

More
articles