Commissie 40 jaar Srefidensi geïnstalleerd

De minister van Binnenlandse Zaken, Mohammed Noersalim, heeft hedenmiddag ten  kantore van zijn departement, de Nationale Commissie ter herdenking van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname geïnstalleerd. Deze commissie die negen personen telt, heeft als taak de president en de regering van Suriname te adviseren over de wijze waarop de herdenking van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid succesvol door de natie gevierd kan worden, rekening houdend met de budgettaire beperkingen.

De bewindsman gaf aan dat in een periode van economische recessie en budgettaire beperkingen, de mensen rekening moeten houden bij de voorstellen die gedaan worden. In het verlengde hiervan zei de bewindsman dat 40 jaar Srefidensi ondanks deze situatie niet ongemerkt voorbij mag gaan.

Het is de bedoeling dat de interdepartementale commissie in ijltempo gaat werken, omdat de herdenking van Srefidensi over precies 38 dagen plaatsvindt.

Henk Herrenberg, voorzitter van de commissie zei tijdens het officiële gedeelte dat er niet veel geld is om te dansen en te feesten, vandaar dat men meer thema-avonden gaat organiseren waarbij er meer over de onafhankelijkheid gesproken zal worden. Hoewel de installatie van de commissie later heeft plaatsgevonden, zal dit niet van invloed zijn op de activiteiten, zo zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden in het jubileumjaar 25 november 2015-25 november 2016. Naast Henk Herrenberg die namens het Kabinet van de President zitting heeft, in de commissie, wordt de commissie verder gevormd door Aniel Munarath namens het ministerie van Binnenlandse Zaken, Hariandi Todirjo namens het ministerie van Onderwijs, Jan Tawjoeram namens het ministerie van Financiën, Inderpal Janbahadoer namens het ministerie van Justitie en Politie, Audrey Christopher namens het ministerie van Buitenlandse Zaken, Wilco Finisie namens het ministerie van Regionale Ontwikkeling en kapitein Ronny Amautar namens het ministerie van Defensie.

-door Ivan Summerville-

More
articles