China schenkt Suriname 1000 woningen

foto: Johan de Randamie

De Volksrepubliek China schenkt 1000 woningen aan Suriname ter waarde van 60 miljoen US$. De eerste 350 woningen worden in het eerste kwartaal van het komend jaar opgeleverd. “De eerste locatie waar de eerste woningen vanaf december  gebouwd zullen worden, is Altona in het district Wanica,  De tweede locatie is Richelieu en de derde is te Weg naar Zee”, zegt de minister van Buitenlandse Zaken (BuZa), Niermala Badrising, in een vraaggesprek.

“De gronden te Altona zijn al bouwrijp en moeten alleen nog verkaveld worden. Te Richelieu moeten de gronden nog ontbost worden en de gronden te Weg naar Zee moeten ontdaan worden van wied waarna de verkaveling plaats kan vinden”, aldus de minister van Openbare Werken (OW), Siegfried Wollf. De regering dient alleen nog zorg te dragen voor de nutsvoorzieningen wanneer de woningen opgeleverd worden. De oplevering van de woningen moeten binnen een jaar plaatsvinden.

De  ambassaderaad van de Economische en Handelssectie van de Chinese ambassade in Suriname en de directeur van Bouwkundige Werken en Dienstverlening  van het ministerie van  OW,  Anwar  Hassankhan, hebben  in dit kader vandaag  in de vergaderzaal van het ministerie de   ‘Minutes of Meeting for the Field Feasibility Study on the China-Aid Housing Project in Suriname’ overeenkomst ondertekend. Hierdoor krijgt de bilaterale relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China verdere diepgang door middel van intensivering van de samenwerking op het gebied van de economische en technische samenwerking. Deze schenking levert een bijzondere bijdrage aan het sociaal woningbouwprogramma van de regering ter bevordering van welvaart en welzijn van de bevolking. De bouw van deze woningen voorziet in de behoefte van woningnood en zal uitgevoerd worden in meerdere districten. Dit betekent ook een additionele stap in de uitvoering van het sociaal Akkoord van de regering met het Surinaamse volk voor betaalbare woningen.

door Melissa Achthoven

More
articles