Dennis Baino Sport Academy leidt jeugdspelers professioneel op

Sinds kort is in Suriname de Dennis Baino Sport Acade-my actief. De sportorganisa-tie, die ingaande deze maand voetbaltalenten op professionele basis zal opleiden en begeleiden, organiseerde vorige week zaterdag een selectiedag in het Dr.Ir.Fran-klin Essed Stadion. Het ligt in de bedoelingen dat de geselecteerde spelers worden opgenomen in de professio-nele jeugdvoetbalopleiding.
Baino is een voormalig Suri-naamse voetballer, die op professionele basis in Belgie heeft gevoetbald. In Surina-me kwam hij uit voor SV Transvaal en de nationale selectie.
De visie van de sportacademy is erop gericht de jeugd op een pedagogische wijze te leren voetballen.
Hieronder wordt verstaan het leren aanvallen, verdedigen en omschakelen. Om het bovengenoemde te kunnen bewerkstelligen moet een speler bepaalde facet-ten van het voetballen be-heersen en met name de ba-sistechnieken, inzicht, karakter, mentale wendbaarheid en niet te vergeten de motivatie en het spelplezier.
De op te zetten eerste professionele jeugdvoetbalop-leiding in Suriname moet er-voor zorgen de jongens over een aantal jaren internatio-naal doorbreken als prof-voetballers.
Gestart zal worden op vijf lo-caties, te weten in Paramari-bo Noord, West, Zuid, Cen-trum en Leiding 22.
De beste spelers van elke lo-catie zullen als een team voor de sportacademy in de SVB competitie uitkomen onder de naam Anubis War-riors, de rest van de spelers zullen aan de interne competitie van Dennis Baino Sport Academy op locatie deelnemen.
De trainers van de academy zullen intern opgeleid en constant bijgeschoold worden volgens de laatste ont-wikkelingen binnen het in-ternationaal voetbal. De ge-hanteerde trainingsmethoden zijn Coerver coaching (techniektraining), KNVB vi-sie op het leren voetballen en het Duitse talent deve-lopment program.
De sportacademy biedt techniektraining, coaching, studie begeleiding, sport BSO, conditietraining, voetbalschool en andere events.

More
articles