Meet&Greet U-15 internationaal voetbalspektakel

In Spice Quest aan de Nassy-laan vond vandaag de Meet &Greet plaats in verband met het aanstaande U-15 internationaal voetbalspektakel.
Het 1ste SPSB Internationaal U-15 Voetbaltoernooi, met als gast de Nederlandse kam-pioen Feyenoord, vindt plaats op 5, 6 en 7 oktober aan-staande en wordt georgani-seerd door de stichting Soc-cer Development Suriname (SDS).
Aan het toernooi dat plaats-vindt in het Dr.Ir.Frank Essed Stadion doen verder de na-tionale selecties van Surina-me, Frans-Guyana, Bonaire mee, de Curaçao Soccer Aca-demy en een selectie van lo-cale talenten die zullen uit-komen voor Tony’s Football School uit Rotterdam.
Het toernooi is door SDS op-gezet met het doel Suriname en de Surinaamse jeugd kennis te laten maken met de manier van opleiden in Eu-ropa. Mocht Suriname we-derom furore willen maken op internationaal gebied, is een belangrijke voorwaarde
dat bij de basis wordt be-gonnen met gedegen (voetbal)scholing. In dit geval strekt Feyenoord, dat in de voorbije zes jaar maar liefst vijfmaal is uitgeroepen tot de beste jeugdopleiding van Nederland, tot voorbeeld.
Tijdens de launch en presentatie van de Soccer Academy Suriname vanavond in de Ballroom van Hotel Torarica zal Soccer Development Su-riname ook een plan presenteren aan actoren binnen de Surinaamse voetbalwereld en het bedrijfsleven voor een op te zetten voetbalaca-demie in Suriname, waarbij de Surinaamse jeugd structureel zal worden opgeleid. Daarvoor is de lokale vesti-ging, Soccer Dreams Surina-me, opgericht. Doelstelling daarbij is dat spelers intern worden opgevangen en educatie en voetbal op elkaar worden afgestemd. Het ligt in de bedoeling om in janua-ri 2016 te starten met dit prestigieuze project. De Su-riname Soccer Academy wil in oktober 2016 de deuren openen.

More
articles