Organisatie internationaal U-15 toernooi belooft voetbalspektakel

De eerste editie van het SPSB Internationaal U-15 Voetbal-toernooi staat voor de deur. De Soccer Development Su-riname (SDS), de organisatie achter het evenement, be-looft een voetbalspektakel met als gast de Nederlandse kampioen Feyenoord. Aan het toernooi dat op 5, 6 en 7 oktober plaatsvindt in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion doen verder de nationale se-lecties van Suriname, Frans-Guyana en Bonaire mee als-ook de Curaçao Soccer Aca-demy en een selectie van lo-kale talenten, die zullen uit-komen voor Tony’s Football School uit Rotterdam.
Het toernooi is door SDS op-gezet met het doel Suriname en de Surinaamse jeugd kennis te laten maken met de manier van opleiden in Europa. Mocht Suriname wederom furore willen ma-ken op internationaal gebied is een belangrijke voorwaar-de dat bij de basis wordt be-gonnen met gedegen (voetbal)scholing. In dit geval strekt Feyenoord, dat in de voorbije zes jaar maar liefst vijfmaal is uitgeroepen tot de beste jeugdopleiding van Nederland, tot voorbeeld.
Soccer Development Surina-me zal op zaterdag 3 oktober in Torarica ook een plan presenteren aan actoren binnen de Surinaamse voetbalwereld en het bedrijfsleven voor een op te zetten voetbalacademie in Surina-me, waarbij de Surinaamse jeugd structureel zal worden opgeleid. Daarvoor is de lo-kale vestiging, Soccer Dreams Suriname, opgericht.
Doelstelling daarbij is dat spelers intern worden opge-vangen en educatie en voetbal op elkaar worden afge-stemd.
Het ligt in de bedoeling om in januari 2016 te starten met dit prestigieuze project.
De Suriname Soccer Acade-my wil in oktober 2016 de deuren openen. Oriënte-ren-de gesprekken met drie clubs in Europa zijn nu gaan-de om te komen tot een duurzame samenwerking.
De Suriname Soccer Acade-my wordt een combinatie van voetbal en educatie. De initiatiefnemers maken zich er sterk voor dat iedereen die uitstroomt naast een professionele voetbalopleiding minimaal de middelbare school met goed gevolg moet hebben doorlopen.
Inmiddels is ook de vereni-ging Vrienden van SDS opge-richt. Deze vereniging stelt iedereen in de gelegenheid om vanaf SRD 40,– of € 10,– per jaar lid te worden.
Als Vriend van SDS kan een ieder op een laagdrempelige manier bijdragen aan de ont-wikkeling van jong voetbaltalent in Suriname.
De contributiegelden zullen worden gebruikt voor de jaarlijkse exploitatie van de Suriname Soccer Academy.
Op zaterdag 3 oktober aan-staande is er van 11:00 uur tot 12:00 uur een Meet& Greet bij Spice Quest aan de Nassylaan, terwijl om 19:00 uur de launch en presentatie van de Soccer Academy Su-riname plaatsvindt in de Ballroom van Hotel Torarica.

More
articles