Introductie Studentenpas een succes

Het is alweer bijna oktober, en dat betekent dat de ‘studententijd’ in Suriname alweer een tijdje aan de gang is. In Suriname vind je niet alleen Surinaamse, maar ook buitenlandse studenten, waarvan het overgrote deel uit Nederland en België komt. SUForYou, een onafhankelijke E-commerce specialist in de reis- en vrijetijdsbranche in Suriname, heeft er daarom waarschijnlijk goed aan gedaan om de ‘Studentenpas Suriname’ te introduceren. Sinds 1 september dit jaar kunnen Surinaamse en buitenlandse HBO- en Universiteits studenten een studentenpas kopen. Stanley Duurham van SUForYou, laat in een vraaggesprek met De West weten dat de introductie van de studentenpas een succes is: “Het is meteen goed aangeslagen, we hebben sinds de introductie op 1 september al iets meer dan 500 passen uitgegeven”.

Duurham zegt dat de schatting van het aantal buitenlandse studenten dat in Suriname komt tussen de 1500 en 2000 per jaar ligt. “We schatten dat er op het moment ongeveer 400 of 500 buitenlandse studenten in Suriname zijn”, aldus Duurham. Van de iets meer dan 500 studentenpassen die sinds de introductie zijn uitgegeven, zijn er rond de 150 uitgegeven aan buitenlandse studenten. De studentenpas kost SRD 40 voor buitenlandse studenten en SRD 20 voor Surinaamse studenten en is verkrijgbaar bij SUForYou aan de Henk Arronstraat. De studentenpas biedt vele voordelen. Op vertoon van hun pas komen studenten in aanmerking voor leuke acties, aanbiedingen en kortingen bij vele organisaties en bedrijven. De korting varieert van 5 tot 15 procent. Onder andere Bar Zuid, Zus & Zo, De Waag, Holland Lodge Paramaribo, Fat’s BAR, Spice Quest en Club Touche, zijn bedrijven die meedoen.

De studentenpas is een onderdeel van SUForYou, en moet als een van hun diensten worden gezien. SUForYou bestaat sinds twee jaar, en treedt op als adviseur en bemiddelaar voor onder meer binnenlandse reizen, dagtrips, evenementen, eten & amusement arrangementen en huisvestingsmogelijkheden. Voorheen was de organisatie puur gericht op stagiaires, maar nu richt men zich ook op Surinaamse studenten, onder andere zodat de twee doelgroepen met elkaar in contact kunnen komen. Duurham laat weten dat SUForYou meteen na de lancering van twee jaar geleden snel is gegroeid.

door Leanne de Munnik

More
articles