Oppositie Trinidad en Tobago wint verkiezingen

De oppositionele People’s National Movement (PNM) van Keith Rowley heeft gisteren de algemene verkiezingen op Trinidad en Tobago (T&T) gewonnen. De 65-jarige partijleider en geoloog wordt de nieuwe premier. Hij versloeg de zittende regering van premier Kamla Persad-Bissessar door in 23 van de 41 kiesdistricten de overwinning te behalen. Persad-Bissessar heeft ondertussen het verlies toegegeven in een toespraak tot haar achterban. Zij kwam met haar United National Congress niet verder dan 18 zetels. Rowley heeft in zijn overwinningsroes alvast een nieuw tijdperk met nieuwe kansen voorspeld voor het tweelingeiland. Hij wordt mogelijk al vandaag ingezworen als die nieuwe regeringsleider, echter eerst nadat de officiële verkiezingsuitslagen door de kiescommissie zijn bekrachtigd. Rowley zal meteen na zijn aantreden moeilijke beslissingen moeten nemen, vooral met betrekking tot extra uitgaven voor sociale programma’s om het gat te dichten dat door de dalende olieprijzen is geslagen.

More
articles