Ex-president Guatemala in de cel

Otto Perez Molina, de vroegere president van het Centraal-Amerikaanse land Guatemala, is in voorlopige hechtenis geplaatst. Hij werd gisteren opgesloten in de militaire kazerne van Matamoros, in het centrum van de hoofdstad Guatemala-Stad.
De 64-jarige Molina wordt er door het parket en een VN-onderzoekscommissie van beschuldigd een fraudenetwerk te hebben geleid, waarbij ambtenaren smeergeld kregen in ruil voor kortingen op invoerrechten. Als gevolg van die beschuldigingen zag de oud-generaal zich in de nacht van woensdag op donderdag genoodzaakt om zijn ontslag in te dienen.
Gisteren werd Otto Perez urenlang door een onderzoeksrechter ondervraagd. Daarna werd hij in voorarrest gesteld. Volgens onderzoeksrechter Miguel Angel Galvez is voorlopige hechtenis nodig om te voorkomen dat Perez op de vlucht slaat. De ondervraging wordt vandaag voortgezet.
Door het ontslag van Molina, wordt Guatemala tot januari geleid door vicepresident Alejandro Maldonado. Zondag vinden in het land presidents- en parlementsverkiezingen plaats.

More
articles