Paul Somohardjo: “Men heeft het volk bedonderd”

Paul Somohardjo voorzitter van de Pertjajah Luhur, noemt de aangekondigde verhogingen verschrikkelijk. “ Men heeft het volk bedonderd. Je kunt niet zoveel beloftes maken en dan kom je net als een dief in de nacht met aankondigingen van tariefsaanpassingen en verhogingen”, dit zei de politicus in een exclusief interview met De West kort nadat hij samen met andere politici van de oppositie een interpellatievoorstel getekend had waarin de regering gevraagd wordt om op korte termijn rond de tafel te gaan en de huidige situatie van de verhogingen te bespreken.
Volgens Somohardjo kan de oppositie niet meewerken aan de besluiten die abrupt genomen zijn. PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink noemt deze aankondigingen onaangename verrassingen. Zij vraagt zich ook af waarom deze besluiten genomen zijn in de periode dat het parlement op reces is.
“Deze besluiten moeten vooraf besproken worden waarna de maatregelen gefaseerd kunnen plaatsvinden”, aldus Karta-Bink.
Marinus Cambiel, ondervoorzitter van Abop, was ook aanwezig tijdens de vergadering van de oppositie. Cambiel geeft aan dat communicatie erg belangrijk is, maar dat ze in dit geval geen gebruik er van hebben gemaakt, ze hebben juist hun macht doorgedrukt. De Abop-topper geeft verder aan dat in 2005 de regering Venetiaan-Sardjoe ook zo iets had gedaan, met als gevolg dat het volk de straat opging. Volgens hem is dit geen goede strategie: “De maatregelen worden doorgevoerd, maar toch gaat men zeggen dat er geen geld is.”
VHP-parlementariër Mahinder Jogi zegt dat het gehele volk in rep en roer is. Hij geeft verder aan dat de regering ondoordachte maatregelen heeft getroffen en dat de samenleving hiermee belast is geworden. Volgens de politicus moet men echt gaan kijken hoe dit samen met de coalitie opgelost kan worden. “ De regering kan het parlement niet overslaan en beslissingen nemen die op de samenleving drukken”, benadrukte hij.

door Ivan Summerville

More
articles