Minister Belfort maant jongeren tot voorzichtigheid in vakantie

Edward Belfort, minister van Justitie en Politie, deed een beroep op alle jongeren om extra voorzichtig te zijn in de grote vakantie die voor de deur staat. “ Ga niet op hoeken staan. Besteed je tijd nuttig en als je een recreatieoord bezoekt en niet weet te zwemmen, ga niet in het water”, gaf de minister als raad bij de diploma-uitreiking van de A.R. Leeuwinschool in het COB-gebouw.

De bewindsman gaf aan het heel belangrijk te vinden de jongeren op al deze punten te attenderen om zo zaken waarmee niemand geconfronteerd wil raken, te voorkomen. Tegen de jongens zei hij dat de politie niet graag jongeren arresteert, maar als het moet, doet ze het wel. In dit geval gaf de minister aan dat het hangen op hoeken soms verkeerd kan aflopen. Een blanco strafblad is belangrijk, want een antecedentenonderzoek kan invloed hebben bij het solliciteren. Het is beter iets te doen waar men later de zoete vruchten van kan plukken en waardoor men goed voor zijn gezin kan zorgen.

Ook voor de weggebruikers en mede-inzittenden had de minister een boodschap. “ Let op als je in een voertuig zit en het een bepaalde snelheid bereikt dat je niet zit te giechelen. Het meekijken hoe hard men rijdt, kan het einde van al de inzittenden betekenen. Wijs de bestuurder op de snelheid, omdat je door wilt gaan met leven.”

Voor wat de dames betreft, was Belfort heel duidelijk.

Meisjes moeten een zwangerschap zo lang mogelijk uitstellen, want studeren en het krijgen van kinderen gaan niet hand in hand, het is een heel moeilijke combinatie. De tijden zijn veranderd en men is zich er al van bewust dat er verhogingen komen. In plaats van iets negatiefs te doen met al de vrije en kostbare tijd, is het beter dat de kinderen iets nuttigs gaan doen in de vakantie. De meisjes moeten volgens de JusPol minister er voor zorgen dat ze niet voor jongemannen op hoeken gaan hangen zodat de jongens verleid worden.

Ook voor de ouders had Belfort een oproep. Hij vraagt aan de ouders om veel aandacht aan hun kinderen te besteden en hun de nodige ondersteuning te geven. In het verlengde daarvan is het ook heel belangrijk dat de kinderen respect blijven hebben voor hun ouders en verzorgers ondanks ze naar de middelbare school gaan. “ Soms denken kinderen dat wanneer ze naar een middelbare school gaan, ze vrijer zijn en mogen doen wat ze willen. Dat mag helemaal niet het geval zijn.”

De best geslaagde van de A.R. Leeuwinschool, Samaja Walker, was ingenomen met het bezoek van de JusPol minister. Zij is het helemaal eens met de raad die de minister gaf: “De boodschappen waren allemaal goed en het bezoek beschrijf ik als geweldig.”

More
articles