Leerlingen Saronschool leren budgetteren

(foto: Johan de Randamie)

Leerlingen van de eerste tot en met de zesde klas van de Saronschool aan de Slangenhoustraat, leren budgetteren en communiceren binnen het gezin. Vandaag heeft de Stichting Bont en Blauw een ‘Popki Patu’ project gelanceerd waarbij de kinderen wordt geleerd hoe ze bewust om kunnen gaan met geld en wat het belang van communicatie is in het gezin. Stichtingsvoorzitter Lydia Nok zegt dat de leerlingen op die manier een beeld krijgen van de uitdagingen waar hun ouders dagelijks voor staan om hun kroost onder andere te voorzien van voeding en kleding.
Dit project is bedoeld om een goede gezinssituatie te stimuleren. ‘Hoe gaat het er aan toe in het dagelijks leven? Hoe komen de ouders aan het geld?’ Nok vindt het belangrijk dat jongeren al heel vroeg weten hoe het er in de samenleving aan toe gaat.
Om het gezinsleven uit te beelden, werden de klassen verdeeld in zes gezinnen. Elk gezin kreeg een budget. Dat budget moest vervolgens bij de bank worden verzilverd en met het geld moesten de gezinnen vervolgens inkopen gaan doen. Met het gekregen budget moesten de fictieve gezinnen zien uit te komen.
Het project wordt gefinancierd door de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

door Melissa Achthoven

More
articles