Landskampioen Yelyco afwezig bij Volleybal Night of the Stars

 
Landskampioen Yelyco heeft het gisteren laten afweten tijdens de Night of the Stars van de Surinaamse Volley-bal Bond (SVB). Bij het uitrei-ken van de awards voor “Meest waardevolle trainer” en “Team met de beste pre-statie” (Yelyco) was er niemand van de vereniging om de waarderingen in ontvangst te nemen.
Voorzitter Claudius Straal van de Surinaamse Volley-bal Bond (Suvobo) noemt ook alleen Condor, Avanti, Yellow Birds, Gideon, Ly-zecks en Bazooka als vereni-gingen die hun spelers heb-ben afgestaan voor deze afsluiting van het volleybalsei-zoen en avond waarop de oude en jonge generatie op een waardige wijze werden geëerd.
Yelyco werd vorige maand voor de vijf-de maal op rij landskampioen bij de mannen door Yellow Birds in de best-of-five finaleserie met 3-1 te verslaan.
Tijdens de Night of the Stars was er dan ook geen ontmoeting in de herenklasse tussen de landskampioen en het All Star team.
Wel werd er aan het eind van de avond een herenwedstrijd gespeeld tussen een team dat onderleiding stond van O.Small en een team onder leiding van D.Tammenga. Team Small won met 3-2 via de setstanden 19-14, 14-12, 9-15, 13-15 en 15-13.
Bij de dames werd viervoudig lands-kampioen Condor onder leiding van Erik Aikman met 3-0 verslagen door de All Stars onder leiding van Victor Lespe-rance. De setstanden waren: 25-21, 25-16 en 25-20.
Bij de meisjes won het All Star team on-der leiding van Claudis Straal met de setstanden 22-22, 21-7 en 9-21 met een verschil van 2 punten van het team dat onder leiding stond van Roberto Jo-val. Bij de meisjes is ook Yelyco de volleybalkampioen.
Bij de jongen won landskampioen Con-dor onder leiding van Brian Arlaud met 2-1 van het All Star team onder leiding van Robert Bakboord. Dit gebeurde met de setstanden 9-25, 25-16 en 25-24.
Tijdens de Night of the Stars werden Betty Burgos, Audrey Levens-Getrouw, Eugenie Godliep, Lilian Valies en de heer Gary Ling gehuldigd voor hun be-wezen diensten aan de volleybalsport. Ook de leden van het damesteam dat derde is geworden tijdens de Carib-bean Cup 2014 te Trinidad, de meest gediciplineerde scheidsrechter Eugenie Godliep, de meest gediciplineerde ta-felofficial Monica Calor en de Volley-balster van het Jaar 2014 Sandrina Hunsel kregen hun prijs ook uitgereikt.
Helaas kon de heer Keven Sporkslede zijn prijs als Volleyballer van het jaar 2014 niet in ontvangst nemen aange-zien hij vanwege het late uur andere verplichtingen had. Verder mochten al-le volleyballers en officials die hebben meegedaan aan de avond een oorkon-de of medaille in ontvangst nemen.

More
articles