Tweede Dubai?

Date

Wij gaan voor nog 5. Maandenlang werd deze verkiezingsslogan grijsgedraaid op radio en tv. De slogan, afkomstig van de paarse politieke partij, baande de weg voor nog 5 jaren regering Bouterse. Nu zonder Ameerali die netjes wordt bedankt op 12 augustus aanstaande. In zijn plaats komt de jeugdige Ashwin Adhin die ambtelijke ervaring mocht opdoen op het MINOV als derde onderwijsminister. Nu meer dan twee maanden na de verkiezingen staat de nieuwe coalitie klaar om aan de slag te gaan. Wij weten nog dat NDP vastberaden schreeuwde dat het uitgangspunt van de regering Boutere 1 veel beter was dan in 2010. Er is meer gerealiseerd, de economie is sterk gemaakt en het kan niet meer mis. 60 dagen na de verkiezingen zegt de president, dat de staatskas er niet goed bijzit. De zaak is alarmerend indien er niet spoedig met maatregelen van start wordt gegaan. De zaak is zelfs zo erg dat er een recessie dreigt. Nog mooier, de recessie zou een internationaal tintje hebben.

Dat men elkaar lekker tegenspreekt in het paarse kamp was allang duidelijk, dus daar kijken wij niet vreemd van op. Eerst werd gezegd, dat de uitgangspositie van deze regering beter is dan in 2010. Verder is ook nog gezegd op politieke podia dat Suriname op het punt staat het tweede Dubai te worden van de wereld. Wie Dubai kent, weet dat wij hier praten over een van de welvarendste en rijkste plekken op aarde. Mede dankzij de inkomsten uit de aardoliesector, kan deze oliestaat zich meten met de top van de wereld. En nauwelijks na deze uitspraken van een goede uitgangspositie en tweede Dubai, wrijft de president het in ons gezicht dat het geld op is en dat wij ernstig moeten bezuinigen. Hoe kan het dan beter zijn gegaan onder deze regering. Mooier nog, hoe is het mogelijk dat het volk ze 26 zetels heeft gegeven? Onbegrijpelijker kan het niet. U moet zich niet laten leiden door populistische uitspraken. U koopt er niets voor als iemand zegt dat wij het paradijs op aarde worden of een tweede Dubai worden. Suriname hoeft dat niet. Ons land heeft behoefte aan een gezonde en sterke economie. Laten wij origineel zijn en zeggen dat wij een rijk Suriname zijn in plaats van een tweede Dubai waarbij wij torenhoge schulden hebben. Wij zijn blij dat niet een ieder het liedje van de president meezingt. Wij kunnen u 100% garanderen dat er geen wereldrecessie komt. Suriname heeft een financieel probleem, dat is ontstaan door wanbeleid van de NDP-regering.

In onze Justitia Pietas Fides rubriek staat er een mooi gedeelte dat wij nog een keer met u willen delen:
“ Er is niets maar dan ook vrijwel niets, na alle dieverij en corruptie ouverturen…, over van het zo verantwoordelijk en zorgzaam, eens door Telting gekoesterde volksvermogen. Bovendien wordt er weer een misdaadbeeld gevormd, waarbij de schuld van dit al, weinig aannemelijk in het mondiale wordt gedreven. Niets daarvan is nog waar te maken. De spilzuchtige heeft het zelf gedaan, tussen 2010 en 2015. Wanneer in Suriname straks fabrieken van binnenuit door de vegetatie worden overgenomen en er een soortement spookbuurten gaan ontstaan, heeft dat niets met het te beschuldigen buitenland te maken. “ NDP-regeringen houden er van om fouten continue bij het buitenland te zoeken. Na buitenland klar un moni???

More
articles