VSB geeft jonge ondernemers een push

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) geeft jonge ondernemers en anderen die ondernemer willen worden, een echte push. De VSB organiseert een driedaagse Enterprise Skills Workshop voor 35 personen. Tijdens de workshop komen alle zaken waar men kennis van moet hebben, wil men een business kunnen starten, aan de orde, zoals het bedenken van een business idee, een business- en marketing plan opstellen, een financiële planning maken en natuurlijk als laatste het opstarten van de business.

De voorzitter van de VSB, Freddy Welzijn, sprak de participanten toe en zei dat zij er bewust voor hebben gekozen om deel te nemen aan deze workshop. “ Middels het volgen van deze  workshop geeft u aan dat u nu of in de nabije toekomst als zelfstandige wilt blijven of gaan opereren en dat u daarmee uw brood op een productieve wijze zult verdienen.”

De deelnemers werd ook op het hart gedrukt dat ondernemerschap geen eenvoudige zaak of stap is en dat het niet alleen de nodige skills vergt, maar ook zaken zoals veerkracht en uithoudingsvermogen. Gelet op dit alles, mogen de 35 participanten blijven rekenen op de VSB daar die zich niet alleen zal blijven inzetten voor de verbetering van het ondernemingsklimaat, maar ook voor een helder beleid ten aanzien van micro, kleine en middelgrote bedrijven.

Waard te vermelden is dat deze workshop kosteloos aan de deelnemers geboden wordt. Dit alles in samenwerking met de International Labour Organization (ILO) die Anne Knowles en Kelvin Sergeant als ervaren medewerkers van de ILO Decent Work Team and Regional Office for the Carribean, heeft afgevaardigd om de trainingen te verzorgen. De VSB is volgens Welzijn de mening toegedaan dat de focus niet alleen bij bestaande ondernemers of ondernemers die al jaren bezig zijn, moet liggen maar ook bij personen die in de informele sector opereren of die net een businesss gestart zijn of die de aspiratie hebben om ondernemer te worden. Het uitbreiden en of starten van bedrijfsactiviteiten in Suriname kan een bijdrage leveren aan de verdere economische groei van het land.

More
articles