Uniqa stopt in Suriname

De telecomprovider Uniqa heeft op dinsdag 14 juli aangekondigd haar telecom activiteiten in Suriname na acht jaren te stoppen. Het is voor de kleinste telecomprovider in Suriname een zeer moeilijke beslissing geweest. Volgens directeur Operations, Sanson Ogenio, komt dit besluit door UTS, het moederbedrijf dat gehuisvest is op Curaçao. Het ligt in de bedoeling dat de onderneming zich volledig op Curaçao zal concentreren, dit gelet op het feit dat Uniqa na een aantal jaren van aanhoudende en oplopende verliezen, de voortzetting van de activiteiten onder de huidige omstandigheden niet langer aan kan.
Ogenio deelt verder mee dat Uniqa wat de afgelopen jaren betreft, niet echt over bedrijfswinst kan praten. “Het is eigenlijk moeilijk om hierover te praten, maar er kan wel aangehaald worden dat er gestopt wordt vanwege een samenloop van bepaalde omstandigheden.” Het personeel van Uniqa dat door ruim 45 medewerkers gevormd wordt, is reeds op de hoogte gesteld van deze stap. Er zal nog onderhandeld worden over een afkoopregeling van het personeel.
Volgens de directeur Operations, was Uniqa een prijsvechter, daar Suriname nog twee andere telecomproviders heeft, namelijk Telesur en Digicel. Er is een akkoord bereikt met Digicel Suriname, zij zullen de dienstverlening aan alle bestaande klanten van Uniqa voortzetten. De huidige Uniqa producten en diensten zullen gewoon voortgezet worden.

Op de vraag van De West waarom er speciaal voor Digicel gekozen is, zegt Ogenio dat het hoogstwaarschijnlijk op aandeelhouders niveau bepaald is. Uniqa bedankt het personeel voor de getoonde inzet en toewijding gedurende de acht jaar dat dit bedrijf in Suriname actief was.

More
articles