151 gecertificeerd voor Institutionele versterking Openbaar Vervoer

Vandaag vond de certificaatuitreiking aan deelnemers van de doorlichtingstraining die verzorgd werd in het kader van het project ‘Institutionele versterking van de dienst Openbaar Vervoer.’ De training werd verzorgd door Bendt Training & Consultancy met als doel deze dienst te versterken waardoor de uitvoeringscapaciteit verhoogd wordt en de ordening van het openbaar vervoer beter aangepakt kan worden.
Het gaat om 19 leidinggevenden van het Management Development leertraject voor Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) leidinggevenden, 99 buscontroleurs, 21 administratieve krachten en 12 medewerkers van TCT.
Volgens de directeur van TCT, Thelma Douglas-Pinas is het een training geweest waarbij elk individu aan zich zelf moest werken. In het verleden is er vaak negatief gesproken over de dienst openbaar vervoer, door middel van trainingsprojecten wil het ministerie hier verandering inbrengen. Op 12 februari 2014 vond de launch plaats van het project ‘Institutionele Versterking Openbaar Vervoer’ en na ongeveer 17 maanden wordt dit project formeel afgesloten.
Het project is geïnitieerd om een bijdrage te leveren aan onder andere de uitvoeringscapaciteit van de dienst Openbaar Vervoer van het ministerie van TCT. In de praktijk moet deze dienst het efficiënte en effectieve vervoer van personen bevorderen en in stand houden.
Ter bevordering van de uitvoering van het openbaar vervoerbeleid, achtte het ministerie het noodzakelijk dat deze dienst werd doorgelicht en institutioneel versterkt wordt met als resultaat dat de dienstverlening naar de samenleving toe en de uitvoering van het beleid verbeterd en aangescherpt wordt. Volgens de minister van TCT, Falisi Pinas, is dit een heel bijzondere dag. “De ontwikkelingen van het openbaar vervoer moeten zichtbaar zijn en met dit project heeft het ministerie een belangrijke brug geslagen naar de algehele ordening van het openbaar vervoer”, aldus Pinas. Het project kwam onder andere tot stand door na te gaan wat de best practice van andere diensten zijn, door missie en visie van de dienst vast te stellen en door het aanpassen van de functiebeschrijving.

More
articles