Marktleiding voert verandering door op Centrale Markt

(foto: Johan de Randamie)

Vandaag is het startsein gegeven voor de renovatie van de ’rotonde’ in de Centrale Markt. “Het gedeelte dat momenteel wordt gesloopt voor renovatie is al geruime tijd bouwvallig”, aldus Edwin Gefferie die belast is met leiding van de Centrale Markt. Volgens de aannemer zullen de renovatiewerkzaamheden zes weken duren, maar Gefferie gaf aan dat het ook iets langer kan duren. “Het kan binnen twee maanden, maar we staan na twee maanden zelf weer hier om deze nieuwe hal, die gebouwd zal worden, in gebruik te nemen”, zegt Gefferie zelfverzekerd. De marktverkopers zijn voorlopig ondergebracht in de nieuwe hal van de Centrale Markt.
De leiding van de Centrale Markt heeft het voornemen om veranderingen aan te brengen in de marktsituatie. “Tegenwoordig als er gepraat wordt over de markt, praat men over een chaotische toestand.

We willen dan ook het imago van de markt veranderen. We willen namelijk dat als er over de markt wordt gepraat, dat men praat over een plaats waar orde, discipline, hygiëne en netheid aanwezig zijn. Dit is het streven waarnaar er gewerkt zal worden en de transformatie die doorgevoerd zal worden”, aldus Gefferie.
De markt moet een aangename plaats worden zodat de verkopers hun producten op een prettige manier aan de klanten kunnen verkopen. Later in het jaar zullen de andere delen van de markt ook worden aangepakt. De maatregelen die getroffen zullen worden, zijn in het belang van zowel de bezoekers als de verkopers. Gefferie merkt verder op dat er ook mensen zullen zijn die niet blij zullen zijn met de maatregen die getroffen zullen worden, omdat ze de chaotische toestanden gewend zijn.

door Melissa Achthoven

More
articles