Landelijk nemen 12.072 leerlingen deel aan GLO-toets

Vandaag is er landelijk een aanvang gemaakt met de selectieve toets voor leerlingen van de zesde klas van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) . Het hoofd van het Examenbureau, Joyce Zijler, geeft aan dat het gaat om leerlingen verdeeld over 340 basisscholen. In het afgelopen jaar namen er 11.201 leerlingen deel aan de toets waarbij 53.1% geslaagd was voor MULO.
Gelet op de verstrekte informatie wat het aantal leerlingen betreft, moet er ook rekening gehouden worden met kinderen die thuis blijven en met mutaties die nog plaats hebben kunnen vinden. De spits werd vandaag afgebeten met het onderdeel tekstbegrip Nederlands, daarna werden de leerlingen getoetst op hoofdrekenen en aardrijkskunde. Leidsman, schoolleidster van de Pinielschool, gaf aan dat er 52 leerlingen deelnemen aan de toets. Gelet op de stof die de leerkrachten behandeld hebben over het afgelopen schooljaar, heeft het schoolhoofd niets te klagen. Weliswaar hebben de leerlingen zich in het derde kwartaal beter ingezet dan in het eerste en tweede kwartaal, maar zegt Leidsman: “Het is al jaren zo dat de leerlingen zich in het derde kwartaal extra inzetten. Het gaat niet alleen om de zesde klassers, maar om alle leerlingen van de school.” Het schoolhoofd heeft nog geen beeld van het percentage geslaagden, omdat er altijd verrassingen plaats kunnen vinden.
De 13-jarige leerling Ronaldinhio Esajas zegt dat hij op de eerste dag goed heeft gewerkt en dat hij verwacht te slagen.
In dit schooljaar heeft hij onder andere goed gewerkt met de rekenvakken. De kans zit er dik in dat hij de eindstreep dit jaar zal halen. Voor morgen staan de vakken redactie rekenen+ cijferen en geschiedenis op schema terwijl de leerlingen op de laatste dag de vakken algemene taalkennis en natuuronderwijs hebben. De uitslag van de toets vindt plaats op 13 augustus aanstaande.

More
articles