Djakata doet het goed in TBL

Hoofdrolspeler, filmmaker en directeur van Para’s Media, El Durando Misiedjan, is niet onte-vreden over de opkomst van het publiek bij de voorstellingen van Djakata in TBL Cinemas. Hoewel de Surinaamse film geen kaskraker is geworden, is de opkomst na de uitverkochte première op 25 juni redelijk. Misiedjan zegt dat het niet elke dag even druk was. Toch spreekt hij nu al van een succes.
De film etaleert de discriminatie in de Surinaamse maatschappij zonder taboe, en snijdt de scheidslijnen tussen Marrons en Hindoestanen aan. De verhaallijn presenteert de haat-liefde relatie tussen de twee groepen en bespreekt wat iedereen weet, maar niemand zegt. Volgens Misiedjan is de regie zodanig in elkaar gezet, dat niemand als boeman is neergezet. “De film is inderdaad geladen, en mensen raken gechoqueerd, maar de makers van de film hebben op de juiste manier er ook ervoor gezorgd dat de kijker ook weer wordt ontladen. Daardoor loopt iedereen zonder gezichtsverlies de zaal uit,” zegt Misiedjan.
Halverwege de derde week van Djakata in de bioscoop, verwacht hij dat het bezoekersaantal opnieuw zal oplopen. De bijna twee uren durende film begon de eerste week om 21:30 uur, en dat was volgens hem ietwat aan de late kant. De tijden zijn ondertussen bijgesteld. Vandaag, zaterdag 11 juli, wordt de film al om 16:45 uur vertoond. De overige vertoningen zijn op: zondag 12 juli (18:00 uur), dinsdag 14 juli (18:45 uur) en woensdag 15 juli (18:85 uur). Misiedjan denkt dat vooral tieners veel zullen hebben aan de voorstellingen die vroeg beginnen. Na de film kunnen ze nog iets leuks doen en kunnen ze eventueel nog met gemak de bus naar huis pakken. De twee productieorganisaties Para’s Media en Baja Films, die verantwoordelijk zijn voor de film, hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Ook Reyaaz Permaul die als ‘Rishi’ samen met Misiedjan de hoofdrol vervult, kan ervan meepraten. Hoewel het zijn debuut is, heeft Permaul zoveel complimenten gehad, dat hij graag nog een kans krijgt in een andere film zodat hij het nog beter kan doen. Alsof hij verliefd is op het acteren, zegt hij aan Teenie West: “Ik houd er echt van, ik wil het niet meer loslaten.”
De steunbetuigingen doen ook schrijvers Marijke Soegriemsingh en Louis Alfaisie goed. Ze blikken allebei terug op een leerrijke periode en een prettige samenwerking, zowel onderling met de acteurs als met de andere actoren in Para’s Media en Baja Films.

More
articles