Bloedige aanslagen in vier landen

De wereld is vandaag getroffen door een golf van terreur. Door vier verschillende aanslagen in Tunesië, Koeweit, Frankrijk en Somalië, zijn tientallen doden en gewonden gevallen.
Vanmorgen werd Frankrijk getroffen door een aanslag op een gasbedrijf in Saint-Quentin-Fallavier. Daarbij werd ook een man onthoofd. Het lichaam werd buiten het bedrijf gevonden met twee vlaggen van terreurorganisatie Islamitische Staat. Het hoofd hing verderop aan een hek langs de weg. Op het lichaamsdeel waren Arabische teksten geschreven.Ook raakten er zeker twee mensen gewond. In het centrum van Koeweit is ook een zelfmoordaanslag op een moskee gepleegd. Daarbij zijn volgens de nieuwszender al-Arabiyah vijfentwintig doden en meerdere gewonden gevallen. De getroffen al-Sadeq-moskee was op het moment van de aanslag druk bezocht vanwege het vrijdaggebed. In de Tunesische badplaats Sousse zijn later op de dag bij een aanslag bij Hotel Impérial Marhaba zeker 37 mensen om het leven gekomen. Een gewapende schutter opende op het strand het vuur op toeristen.
Onder de slachtoffers zijn Belgen, Britten en Duitsers. Aanvankelijk werd gedacht dat er meerdere daders waren, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat het een eenmansactie betrof.
Een militair kamp in Lego dat onderdeel is van de Afrikaanse Union vredesmissie (AMISOM) is vandaag ook doelwit geworden van een aanslag gepleegd door Al-Shabab. Door een zelfgemaakte autobom zouden ‘tientallen’ doden zijn gevallen, maar dit aantal is nog niet bevestigd.

More
articles