Algemene ronde hoofdklasse basketbal achter de rug

De algemene ronde in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie is achter de rug. De derde ronde werd gisteren afgerond met het duel tussen De Schakel en PBV. Hoewel De Schakel al zeker was van de tweede plaats voor de play-offs deed de ploeg wat van haar ver-wacht werd door de laag-vlieger voor de derde maal met lege handen terug te sturen. Met 54-70 leed PBV zijn vijftiende verliespartij in evenveel wedstrijden. Bij het ingaan van de rust leed De Schakel met 41-26.
PBV kende een sterke eerste en derde quarter waarin de ploeg 18 om 20 punten, maar had in de tweede en vierde quarter elk 8 punten. De Schakel scoorde respectievelijk 13, 25, 14 om 16 punten.
Stefano Eudoxie leidde de ploeg uit de Van Idsinga-straat met 22 punten, ge-volgd door Jahmal Henar en Ashley Muntslag met elk 11 punten. Herbert Watson had 14 punten voor PBV. An-dyo Horne scoorde 11 punten, terwijl Jason Toppin 8 punten bijdroeg aan het totaal van PBV.
De Schakel neemt het als de uiteindelijke nummer twee van de algemene ronde in de play-offs op tegen nummer 3 CLD. Het wordt dan een herhaling van de serie van vorig jaar, welke door CLD werd gewonnen. De an-dere serie gaat tussen nummer 1 tevensn titelverdediger SCVU en nummer 4 De Arend. SCVU speelde vorig jaar tegen Yellow Birds, dat zich dit jaar niet voor de na-competitie heeft weten te plaatsen. De Arend speelt na 18 jaar weer in de heren hoofdklasse play-offs.
De play-offs gaat tegen eind deze maand van start. De play-offsploegen hebben na-melijk ook spelers in de na-tionale basketbalselectie die vandaag naar de Britse Maag-deneilanden is vertrokken voor deelname aan de Cari-bische Kampioenschappen.
Jongensjeugd: De Schakel-Inter Ma Retraite 56-48 (25-30). De Schakel: John de Bies 22 punten, Gramillio Stef-fens 18 punten en Djenero Vorm 9 punten. Inter Ma Re-traite: Chevaro Kloppenburg 14 punten, Angelo Hyslop 12 punten en Gilliano Zorgvol 8 punten. De Arend-Yellow Birds 78-63 (33-27). De Arend: Dancell Leter 18 punten, Xavier Elburg en Chayf Elburg elk 11 punten.  Yel-low Birds: Gavin Kensmil 26 punten, Dave Arlaud 12 punten en Yamill Wip 8 punten.
Heren eerste klasse: De Schakel-Yellow Birds 64-55 (31-26). De Schakel: Henri Hoever 22 punten, Dwight King 14 punten en Ivan Ja-cott 7 punten. Yellow Birds: Danito Verwey 12 punten, Ziyad Frangie 9 punten en Joel Caper 8 punten.

More
articles