Steeds betere kwaliteit op Lie’s Internationaal Taekwondo Toernooi

De kwaliteit van de vechters die in actie komen op het jaarlijkse Lie’s International Taekwondo Tournament is de afgelopen jaren steeds verbeterd. Organisator Ar-thy Lie zegt aan De West dat de atleten elk jaar uitkijken naar het evenement en dat ze zich steeds gericht daarop voorbereiden. ,,We gaan steeds een stapje hoger,” al-dus Lie. Hij beschouwt het toernooi als één van de bes-te op dit niveau in de Caribi-sche regio.
Het toernooi, waaraan 130 tot 150 vechters deelnemen, wordt zaterdag vanaf 09:00 uur afgewerkt in de Congres-hal. Lie verwacht 30 vechters uit Frans-Guyana, 8 uit Trini-dad & Tobago, 8 uit Aruba, en 2 uit Curaçao. Gastland Su-riname is hofleverancier met zeker 80 deelnemers van alle Surinaamse taekwondo-scholen. Lie’s eigen sportclub ‘Arthy Lie’s Taekwondo’ participeert met vechters in alle leeftijds- en gewichtsca-tegorieën. De deelname van Venezuela en Guyana is on-zeker geworden vanwege de instabiele situatie in die landen. ,,Maar dat drukt de pret niet,’ zegt Lie: ,,De vechters die wel meedoen zijn heel goed en het wordt opnieuw een toptoernooi”.
Behalve in de verschillende categorieën zullen de taekwondoka’s ook knokken in een open klasse, iets waarnaar al lange tijd vraag is.
Zeker acht Surinaamse top-vechters hebben zich al aan-gemeld voor deze klasse waarin leeftijd en gewicht niet relevant zijn.
Lie dankt de groei van het toernooi voor een groot deel aan gulle gevers uit het bedrijfsleven. Hij zegt dat het bedrijfsleven de afgelo-pen tijd steeds meer is gaan geloven in wat zijn club doet, en dat bedrijven toe-geeflijker zijn. Dat komt me-de door zijn transparant en duidelijk beleid. De vechtle-raar beaamt dat het Lie’s In-ternational Taekwondo Tournament in deelnemers aantal eigenlijk groter is ge-worden dan wat de Congres-hal kan bevatten, maar zegt dat het niet deert, omdat hij het meer voor de vechters doet dan voor het publiek. De schoolhouder noemt de accommodaties van de hal top: ,,Het is er altijd schoon, gekoeld, ruime kleedkamers en toiletten. We hebben niets te klagen. En boven-dien we hebben de sfeer.” De toegang is gratis, voor Lie hoeft de commercie er bij te komen. Hij zou het op prijs stellen als meer taekwondoscholen evenementen zouden organiseren waarbij de vechter en de sport centraal staan, zonder het commerciële voorop te stellen.

More
articles