Sital en Koorndijk niet meer gewenst in NDP

Clifton Koorndijk en Badrisein Sital van het district Saramacca, zijn publiekelijk weggejaagd uit de Nationale Democratische Partij (NDP). President en NDP-voorzitter Desiré Bouterse wees ze gisteravond in het partijcentrum OCER de deur tijdens een groots feest ter gelegenheid van de winst van de partij bij de parlementsverkiezing van maandag. De twee dissidenten waren niet aanwezig op het feest.
De trekker van de partij vindt het erg dat partijgenoten van een district niet op een lijn zitten en beiden de coördinatie van de partij in het district willen. Uiteindelijk was het Jules Wijdenbosch die de zaken in het district moest coördineren. “Het was walgelijk wat in Saramacca is gebeurd en dat heeft de partij de tweede zetel gekost”, aldus een duidelijk geïrriteerde Bouterse.
Volgens Bouterse hoort zowel Sital als Koorndijk niet thuis in de partij. De strijd is gestreden en nu moeten ze weggejaagd worden, omdat ze niet in het huis van de NDP thuis horen. “Deze figuren moeten ver gehouden worden, ze mogen zich bij een andere combinatie aansluiten.” Er is een nieuw team gevormd en dankzij de jongeren is er een zetel in het district in de wacht gesleept. Ook met de inspanning van Jules Wijdenbosch.
Bouterse zei voorts dat de partij tot grotere hoogtes gebracht moet worden, maar als men dat wil bereiken moet de troep uit de partij gehaald worden. Bij het feest werden enkele nieuwe DNA-leden zoals Sylvana Afonsoewa en StephenTsang gepresenteerd aan de aanwezigen. Daarbij werd André Misiekaba ook aangekondigd als te zijn de nieuwe fractieleider van de NDP. De vorige Ricardo Panka, maar die heeft een stop achter zijn politieke carrière geplaatst. De nieuwe fractieleider hield ook een korte toespraak. Hij gaf aan dat het geen dag is om te praten, maar een dag om te feesten. In het verlengde daarvan bedankt hij Suriname voor het vertrouwen om op de NDP te stemmen. Het ligt in de bedoeling om een korte break te nemen om vervolgens hard te gaan werken voor het volk. Jennifer Geerlings-Simons bedankte de kiezers dat de NDP genoeg zetels in de wacht gesleept heeft om quorum te hebben.
“We gaan met quorum naar DNA. Ik had jullie beloofd dat V7 voor maar even was.
We gaan ze verwelkomen in de oppositie.” Betreffende de nieuwe leden gaf Geerlings-Simons aan dat ze heel blij is met hen.
Ze ziet potentie in de nieuwe leden en ze doet een beroep op hen om hard te werken.

More
articles