Actievoerend personeel DWT loopt protestmars

Het actievoerende personeel van het ochtendblad ‘de Ware Tijd’ heeft vandaag een protestmars gelopen in de binnenstad van Paramaribo. Sinds gisteren is het werk neergelegd. De bondsvoorzitter, Robby Naarendorp van de Ware Tijd Werknemers Bond, (dwtwb) zegt in een interview dat de reden voor de staking de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn, zoals loonaanpassingen, voedingstoelagen en de implementatie functie analyse. De secundaire voorwaarden moeten worden betaald over een periode van twee jaar en de primaire over één jaar. “Het bod dat vanuit de leiding van ‘de Ware Tijd’ komt, ligt ver beneden dat van de bond en stelt niets voor”, aldus de voorzitter. De bond, de directeur van ‘de Ware tijd’ Ben Halfhide, en een vertegenwoordiger van de Raad van Commissarissen hebben hedenmiddag rond de tafel gezeten, waarbij er naar een model is gezocht om de actie op te schorten. Er kwam naar voren dat de oplossing bij de eigenaar ligt. “Wat u moet doen, is de eigenaar van ‘de Ware Tijd’ ervan overtuigen dat wat het personeel vraagt niet onbillijk is”, zei de bondsvoorzitter aan de vertegenwoordiger en de directeur.
De directeur en de vertegenwoordiger hebben tot 17.00 uur de tijd om alsnog met de bond rond de tafel te zitten. De bond is bereid om op elk moment te onderhandelen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat alleen daarin een oplossing gevonden kan worden.
Als de gesprekken zijn gevoerd, zal de bondsvoorzitter de drukkers oproepen hun werk op te pakken en het drukwerk van de vorige dag alsnog in orde te maken. “Morgenochtend vroeg komt de rest van het personeel weer bij elkaar om te onderhandelen”, aldus Naarendorp. De bond wacht nu op verdere onderhandelingen om een besluit te nemen.

door Melissa Achthoven

More
articles