Politieke haatprogramma’s hebben wij niet nodig

Het is vandaag dinsdag 19 mei 2015. Na zeven dagen moeten de bewuste Surinaamse kiezers de huidige machthebbers naar huis sturen. Het schijnt dat de 69-jarige voorzitter van de Paarse partij al uitgeblust is en niet veel meer heeft te bieden aan de Surinaamse kiezers. Nu en dan komt hij op het politieke podium om een show weg te geven. Het verhaal van de 18.000 woningen, de fly-overs, Suriname wordt de voedselschuur van het Caribische gebied, Frankrijk wordt de poort van Europa, de bruggen over de Corantijn- en de Marowijnerivier; de weg naar Brazilie; de verhoging van de AOV naar SRD 1000,00; het verhaal van de Bakra Basi is al zo afgezaagd en hij moet nu met een ander verhaal komen om de Surinaamse kiezers weer proberen te “pakken”. Hij probeert op de emoties van de sociaal zwakkeren in te spelen. Hij gaat de AOV gelden van de rijken aan de sociaal zwakkeren geven. Wat een onzinnig verhaal. Een persoon die AOV gestort heeft, zal altijd aanspraak moeten maken op die gelden. Een bekende politicus heeft eens in Suriname gezegd dat er een tijd van komen, maar ook een tijd van gaan is in de politiek. Op het podium wordt er ook flink uitgehaald naar de politieke opponenten (vooral naar V-7). Ik hoorde een meneer op de radio zeggen dat V-7 de ruimte niet moeten krijgen om in de volksbuurten te vergaderen. De sociaal zwakkeren moeten de ruimte niet krijgen om de waarheid te horen. Waar haalt die meneer de vrijheid vandaan om zo een uitspraak te doen. De ware boodschap van V-7 mag niet verkondigd worden op Tammenga, Flora, Pontbuiten. Deze meneer wil ons terugbrengen naar de periode van de slavernij. In die periode mocht er geen godsdienstonderwijs gegeven worden aan de slaven en hun kinderen. In de Bijbel staat dat alle mensen voor de Almachtige gelijk zijn. De slaven mochten dat niet weten en daarom werden zij van godsdienstonderwijs onthouden.

V-7 wil een goede band met Nederland
De Paarse partij wil geen goede band met Nederland onderhouden, begrijpelijk, de voorzitter van die partij is in Nederland veroordeeld. Deze partij wil liever een goede relatie hebben met Venezuela (waar de inflatie 100% is); met Cuba waar de familie Castro al 56 jaar de lakens uitdeelt (vanaf augustus 1959); met Equatoriaal Guinea waar de couppleger Theodora Obiang 36 jaar het land met de ijzeren hand regeert (vanaf augustus 1979). Wanneer V-7 de macht op 25 mei 2015 overneemt, zal de relatie met Nederland hersteld worden omdat daar kennis en diasporakapitaal aanwezig is. Suriname is een klein land ( oppervlakte 163.000 km² ) en heeft een kleine bevolking van 550.000 zielen. Ruim 380.000 Surinamers wonen en werken in Nederland en leveren een wezenlijke bijdrage aan de nationale economie van Nederland op alle niveaus. In het verleden werd mijn ex-voorzitter zelf “Jack van Oranje” genoemd. Suriname is vanaf 1667 (bij de vrede van Breda) tot 1975 een kolonie/ gebiedsdeel van Nederland geweest. De VHP’ers en alle andere Surinamers roep ik op om de goede band met Nederland, VS, Brazilië, India, Indonesië, China en alle andere landen van de wereld, die ons iets te bieden hebben, te onderhouden. Nederland gaan wij de komende jaren nodig hebben. Wij hebben hun kennis nodig; wij bezigen dezelfde taal; wij zullen de familieband blijven onderhouden met het voormalige moederland; wij zullen de schoolboeken uit Nederland blijven halen. In moeilijke dagen zoeken wij eerder hulp in Nederland dan in Venezuela of Equatoriaal Guinea.

Limbopersad, de kampioen in verdeel- en heerspolitiek
De Paarse politici zijn op een zeer gemene manier bezig de etnische snaren te bespelen. De Pastor van de Paarse partij heeft bij meerdere gelegenheden de achterban van de NPS en de BEP opgeroepen om niet op de NPS en de BEP te stemmen. De Pastor van de NDP zegt letterlijk het volgende: “Als U op de NPS of op de BEP stemt, gaat meneer Chandrikapersad de president van Suriname worden”. Deze gemene etnische snaren heeft men nu ingezet om de V-7 te verzwakken. De regeringswoordvoerder; de spreekbuis van de president, de spreekbuis van de vice-president en de 17 ministers is elke middag met zijn haatprogramma’s bij de SRS en wekelijks met zijn Info-act bezig politiek andersdenkenden op zeer denigrerende wijze te bespreken. Elke middag vindt hij enkele Hindostaanse Redi Moesoes om vooral de VHP te bekritiseren en belachelijk te maken. Hij giechelt als een basja die kiespijn heeft en geniet van zijn zelf gemaakte sms’jes. In plaats de Surinamers dichter bij elkaar te brengen is hij bezig met de divide et impera strategie (de verdeel-en heers politiek). Denk aan de bekende uitspraak van de voorzitter van de Paarse partij enkele maanden terug. Met een “tje poti” gezicht zei hij een jaar terug in OCER het volgende: “de NPS voorzitter zal op de vergaderingen opstaan en zeggen dat de presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi, in aantocht is”. De ondertoon van de voorzitter van de Paarse partij spreekt boekdelen. Men zegt vaak: “Als de vos de passie preekt, boer let op je ganzen”. De tactiek van de voorzitter van de Paarse Partij is om de NPS-achterban een gevoel te geven dat de nieuwe president een VHP’er wordt. Een verstandig mens heeft heel weinig woorden nodig om de ondertoon, goed te begrijpen.

Oproep aan alle kiezers
Een mens wordt groot door zijn daden en niet door zijn stoere en beledigende uitspraken die een zeer negatieve invloed hebben op de Surinamers in het algemeen, maar in het bijzonder op de kiezers. De president van Suriname is de Vader des Vaderlands en hij moet ervoor zorgen dat hij de middelpunt- zoekende kracht is om alle Surinamers aan elkaar te binden. Hij moet ervoor zorgen dat alle Surinamers in harmonie kunnen leven. Hij moet ervoor zorgen dat hij zich op het podium als een leider van de natie gedraagt en wanneer anderen onzin verkondigen, hij ook corrigerend optreedt. Dat is een onderdeel van de democratie. Hij is de Vader des Vaderlands (Willem van Oranje, 1533-1584, werd ook zo genoemd). Op 25 mei 2015 moeten alle kiezers in Paramaribo op de zeer integere Surinamer, dokter Dew Sharman stemmen. Hij is op de V-7 lijst en staat op no. 16.

Hardeo Ramadhin

More
articles