Marktmeester Koorndam kreeg geen uitnodiging oplevering vishal

De marktmeester Stephanus Koorndam, heeft bij de oplevering van de nieuwe vishal in de Centrale Markt waarvan hij de eindverantwoordelijke is, geen uitnodiging gehad.
“Ik heb in kranten gelezen dat de vishal feestelijk werd opgeleverd, maar ik zelf heb geen uitnodiging gehad.” Koorndam geeft aan dat hij ook niet weet waarom hij niet is uitgenodigd. Hij zegt verder dat hij van Srieka, die voor de markt zijn auto parkeert, vernomen had dat er op die bewuste dag geen auto’s op het parkeerterrein mochten. Dit, omdat er ministers en anderen daar zouden parkeren. De marktmeester reageerde door aan te halen dat de parkeerwachter geen grappen moest maken, omdat hij er niets van afwist. Koorndam nam toen contact op met zijn mensen op het commissariaat en die zeiden dat ze er ook niets van wisten.
Uiteindelijk las hij donderdagmorgen de krant en zag dat de hal opgeleverd was aan het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Ook vernam hij uit een lokaal dagblad dat hij niet bij de oplevering van de hal aanwezig wilde zijn. Dit alles verbaasde de marktmeester.
Op de vraag welke mensen een stand zullen krijgen in de vishal die nog niet in gebruik is genomen, zegt de marktmeester ook niets van te weten. Volgens Koorndam is men nu aan het registreren, maar de registratie gaat niet via hem. Dat alles geschiedt door het commissariaat. “ Het zijn mijn meerderen die bepalen hoe en waar de registratie moet plaatsvinden. Ik heb superieuren boven mij, zoals het commissariaat en de president.” De marktmeester zegt vernomen te hebben dat de registratie op het ministerie van Land-bouw, Veeteelt en Visserij plaatsvindt of op het commissariaat van Paramaribo Zuid-West. De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, was bij het ter perse gaan van deze editie druk met andere werkzaamheden,en niet beschikbaar om de pers te woord te staan over de onderhavige kwestie.

More
articles