Inter Moengo Tapu pakt derde titel in successie

Inter Moengo Tapu is zaterdag voor de derde maal op rij voetbalkampioen van Suriname geworden. De ploeg won in het eigen Ronnie Brunswijk Stadion met 3-1 van Botopasie, dit na een ruststand van 3-0. Saverio Gazon (2x) en Claudio Pinas scoorden voor de meervoudige landskampioen, terwijl Ilunga Eduards het net vond voor Botopasie.
Zusterploeg SV Notch eiste het semi-kampioenschap op door Leo Victor met 4-3 te verslaan. De ruststand in dit duel was 2-1. Jerro Bane (2x), Virgil Najoe en Galgyto Ta-lea scoorden voor SV Notch. Furgill Lie A Kwie, Foline Abauna en Conswello Gregor deden dat voor Leo Victor.
Zondag degradeerde SNL officieel na een jaar in de hoofdklasse gespeeld te hebben. De ploeg verliet het boegbeeld van de SVB niet met opgeheven hoofd, want Transvaal blikte de promo-vendus van vorig seizoen met 4-1 in ofschoon SNL in de eerste helft een 1-0 voorsprong nam via Derice Linger. Raydel Schurman (2x), Jerney Faerber en Sorencio Juliaans scoorden voor Transvaal.
Takdier Boys behield het hoofdklasseschap door Boma Stars na een 3-0 rust-score met 4-3 te kloppen.
De doelpunten van Takdier Boys kwamen van Melvin Valies, Rodney Dalfour en Schennes Aloeboetoe. Alfredo Finkie nam alle drie doelpunten van Boma Star voor zijn rekening. Boma Star zal als nummer 9 promotie/degradatiewedstrijden spelen tegen de nummer 3 van het Lidbondentoernooi.
In een andere partij won WBC met 5-0 van Excelsior, dit na een 1-0 ruststand. Gregory Righters (4x) en Miquel Slagveer scoorden voor WBC.
Stand na 18 speelronden:
1.Inter MT     40 pnt
2.SV Notch     39 pnt
3.WBC         34 pnt
4.Leo Victor     30 pnt
5.Transvaal     23 pnt
6.Botopasie     22 pnt
7.Excelsior     22 pnt
8.Takdier Boys     18 pnt
9.Boma Star     16 pnt
10.SNL         9 pnt
Topscorers: Gregory Righ-ters (WBC) 20, Galgyto Talea (SV Notch) 17, Ailton Paiva (Excelsior) en Milton Pinas (SV Notch) elk 10 doelpunten.

More
articles