Badmintonspeler Darmohoetomo bezig met Olympisch kwalificatiereis

De Surinaamse badmintonspeler Dylan Darmohoetomo vertoeft momenteel in het buitenland om deel te nemen aan verschillende internationale toernooien.
Zijn reis begon met het Panam Player Deve-lopment kamp in Peru dat georganiseerd werd in april. Het Panam Development Pro-gram wordt ondersteund door de Badmin-ton Wereld Federatie (BWF). Het doel van dit ontwikkelingsprogramma is om de badmintonspelers van de Panam-regio zoveel mogelijk te laten deelnemen aan trainings-kampen en internationale toernooien, om zich zodoende op de wereldranglijst te plaatsen. Met zo een plaatsing kwalificeren ze zich voor de Olympische Spelen van 2016.
Het trainingskamp dat ongeveer twee we-ken duurde, is volledig gefinancierd door de Panam Badminton Confederation.
Na het kamp konden de spelers deelnemen aan het sterk bezet Peru International 2015 waaraan ook spelers uit onder ander Ar-gentinië, Brazilië, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Equador, Guatemala, Jamaica, Mexico, Italië en Peru meededen.
Darmohoetomo wist de eerste wedstrijd tegen Santiago de la Oliva Alzamora van Pe-ru met 21-9, 21-12 te winnen. In de tweede wedstrijd verloren hij van Jose Guevara van Peru: 21-17, 18-21, 21-10. Darmohoetomo heeft verder ook deelgenomen aan het Chili International toernooi dat gehouden is van van 30 april tot 3 mei jongstleden. Hij versloeg zijn Chileense tegenstander Gom-pertz Matias met 21-12, 21-8. Als alles gaat zoals voorgenomen zal Darmohoetomo ook deelnemen aan de Pan-Am Games in Toronto.

‘Respectloze’ ijshockeyers Rusland zien straf tegemoet

De Russische ijshockeyers die zondag door Canada werden verslagen in de WK-finale (6-1) kunnen een straf tegemoetzien. De in-ternationale ijshockeyfederatie IIHF maakte maandag bekend een onderzoek in te stellen naar respectloos gedrag van de Rus-sen na afloop van de eindstrijd. De spelers verlieten meteen het ijs en wachtten niet op het volkslied van Canada. Dat druist vol-ledig in tegen de ethische regels van de IIHF. “We hebben onze regels en we zullen een straf uitdelen. Toen ik zag wat er ge-beurde na de finale was ik bijzonder teleur-gesteld. Dit heb ik in alle 29 WK’s waar ik bij was nog nooit meegemaakt”, liet IIHF-president Rene Fasel weten. “Zodra we thuisko-men gaan we de situatie bekijken en zullen we contact zoeken met de verantwoor-delijken bij de Russische bond.” “Wat de Russen deden valt niet goed te praten. Op het ijs kan tijdens de wedstrijd van alles ge-beuren. Botsingen, gevechten, het maakt niet uit. Als de wedstrijd afgelopen is, dan is respect het enige wat telt.”

More
articles