Weinig bekendheid ‘Secretaressedag’ in Suriname

In Suriname is er weinig bekendheid over de ‘Secretaressedag’. In verschillende landen in de wereld worden de secretaresses op die dag in de bloemetjes gezet. Secretaressedag is een dag waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet. Zij krijgen op deze dag vaak een attentie, meestal bloemen, van hun werkgever. Secretaressedag valt altijd op de 3e donderdag van april. In de Verenigde Staten van Amerika, wordt deze dag ‘Administrative Professionals Day’ genoemd, de dag wordt jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april.

De secretaresse is ook het visitekaartjes van een bedrijf en tegelijkertijd de reddende engel van veel managers. Hoofd-voorlichter Imro Smith van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, zegt in een interview aan de West dat vanuit het ministerie nog nooit een activiteit ontwikkeld is in dit kader. Wat wel het geval is, is dat de verschillende ministeries op eigen initiatief hun secretaresses en belangrijke medewerkers in de bloemetjes zetten voor hun harde werk. .
Vorig jaar heeft de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, zijn secretaresses in de bloemetjes gezet. Dit ministerie viert al jaren Secretaressedag, maar momenteel vertoeft Belfort in het buitenland. De bewindsman zegt in een gesprek dat na zijn terugkomst de diverse hardwerkende medewerkers van het ministerie alsnog in de bloemetjes gezet zullen worden. De afdeling personeelszorg van het ministerie heeft het afgelopen jaar ervoor gezorgd dat de medewerkers op hun werkplek werden bezocht en een geschenk in ontvangst mochten nemen. Sommigen van hen waren zelf vergeten dat die dag ‘Secretaressedag’ was.

door Melissa Achthoven

More
articles