Talentenjacht #MijnRevolutieIs volgend jaar

De talentenjacht #MijnRevolutieIs, die in 2014 een succes werd, zal volgend jaar gecontinueerd worden. “Het wordt een terugkerende activiteit”, vertelt Zulile Blinker, oprichter van de Stichting Support Suriname (SSS), die de talentenjacht onder haar vleugels heeft. Van de 64 inzendingen van deelnemers uit verschillende districten tussen de 15 en 35 jaar, zijn uiteindelijk 21 inzendingen genomineerd om via verschillende media en op diverse platforms getoond te worden aan de jury en aan het publiek. De bedoeling van de talentenjacht was om de jongeren in Suriname een platform te bieden om hun talenten en verhalen te profileren, te ontwikkelen en ondernemend bezig te zijn. Volgens Blinker is het een ware beleving geworden die nog steeds ontkiemd en leeft bij jongeren en velen in de maatschappij. “Het voornaamste doel is om de innerlijke revolutie te erkennen en daarmee verder te gaan in de groei als mens en daarmee als natie. Het gaat om een ‘mindshift”, Aldus Blinker. In the meantime blijft Blinker de jongeren bezig houden. Na een succesvolle workshop over poëzie, besloot zij een groep bestaande uit jongeren, te vormen, namelijk: ‘Kokolampu’, waarmee zij poëzie op een heel aparte manier voordraagt. Daarnaast zijn er diverse projecten die Blinker met
jongeren heeft uitgevoerd.

Winnaars #MijnRevolutieIs krijgen eigen billboard

De drie talenten die vorig jaar als winnaars werden uitgeroepen, zijn: dichter Daniël Stewart a.k.a Sapience (1e), danser Rohie Tjon Pon Gie (2e) en fotograaf (Mitchell Lisse 3e), mogen eindelijk hun eigen billboard bezichtigen, die op diverse locaties geplaatst zijn. Thurkowstraat/Copernicusstraat (Sapience); Kasabaholoweg/Tweede Rijweg (Rohiet) en op de Coesewijnestraat/Duisburglaan (Mitchell). De lancering van de billboards vond op 8 april plaats. De drie winnaars vertelden in een video-opname wat ze vonden van #MijnRevolutie.

Daniel #MijnRevolutieIs
Daniel #MijnRevolutieIs

Daniel Stewart a.k.a Sapience
Sapience won de 1e prijs met zijn gedicht ‘Who Are You’. “#MijnRevolutieIs heeft bij mij een grote mindshift teweeggebracht voor wat betreft mijn denken over kunst in het algemeen en mijn eigen werk.” Voorheen durfde hij zijn werk niet met anderen te delen. “Deze competitie heeft dat in een keer uit me geslagen toen ik binnen twee weken na het inzenden, ineens als dichter op het podium stond.” Sindsdien leerde hij andere kunstenaars kennen. Thans heeft hij in augustus vorig jaar met een topgroep van de beste jonge Surinaamse muzikanten van zijn gene-ratie op verscheidene podia mogen verschijnen.

Rohit #MijnRevolutieIs
Rohit #MijnRevolutieIs

Danser Rohiet
Rohiet, die door middel van een video zijn verhaal deelde, zit al maanden op een dansschool in Nederland. Door lessen te verzorgen, promotie op Facebook en door middel van foto’s, video’s en door optredens weg te geven, verzamelde hij geld om zijn danstalent verder te ontwikkelen in het buitenland. “De competitie heeft mij meer ondernemend laten denken en ook bekender gemaakt. Mensen waren zich ervan bewust wie ik was als artiest en wat ik wilde bereiken. Ik gebruikte daarom de video die ik had gemaakt voor de competitie om mijn doel te bereiken.” Thans werd Rohiet bewuster van andere aspecten in het leven, zoals: kleding, tijd en het ontdekken van zichzelf. “De competitie heeft wel een zekere meerwaarde voor mij gehad als persoon en als artiest.”

Mitchel #MijnRevolutieIs
Mitchel #MijnRevolutieIs

Mitchell
Mitchell won de 3e prijs met zijn fotografie skills. “Mijn ervaring na mijn revolutie, is dat ik heel creatieve mensen heb leren kennen, ik ben ook een beetje confident geworden. Ik heb ook een laptop gewonnen en het is een heel goed hulpmiddel voor me, omdat ik mijn werk erop kan doen, zoals graphic design en photography. De ervaring was een echte eye opener, het heeft me laten zien dat ik heel ver met mijn passie fotografie kan komen.”
Ook de overige winnaars hebben sinds hun overwinning een aantal mijlpalen behaald, waarbij bewustwording van Hun Revolutie (besef van hun talenten en wat ze daarmee kunnen bereiken) te merken is.

More
articles