Jhauw rekent op minimaal 7 PING-zetels

Voorzitter Ramsoender Jhauw van de Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijke kansen (PING), rekent erop dat zijn organisatie minimaal zeven parlementszetels in de wacht sleept bij de verkiezingen van mei aanstaande.
Die zeven zetels moeten ko-men uit Commewijne en Paramaribo. Jhauw schatte de minimale kracht van zijn partij vandaag in tijdens een interview met De West. De partij hoopt in zeven van de tien kiesdistricten mee te doen aan de verkiezingen, maar het lijkt een heus karwei om kandidaten te vinden.
Toch kan niks de PING-partij meer van haar doel afhouden. De partij koerst, ondanks de terugtrekking van haar kandidaten in Nickerie, toch naar de verkiezingen. Maar PING-voorzitter Ramsoender Jhauw is wel aangeslagen. Met nog maar minder dan 24 uur voor de indiening van de kandidatenlijsten, heeft hij alleen de kandidatenlijst voor Wanica op een rij. De partij doet na de terugtrekking van de kandidaten in Nickerie, niet meer mee aan de verkiezingen in dat district, maar Jhauw zegt dat PING nog altijd meedoet aan de strijd in de overige districten. In een interview met De West vertelt Jhauw dat hij diep teleurgesteld is in de kandidaten die hem in de steek hebben gelaten. Maar hij heeft goede hoop dat het goed komt in de overige delen van het land. Hijzelf is lijsttrekker van de lijst in Paramaribo. Andere namen op de lijst zijn niet bekend. Naar aanleiding van het incident van gisteren in Nickerie, zei Jhauw vandaag: “De een vond het kort tijd voor de verkiezing om kandidaat te zijn, de ander zag het niet meer zitten in de partij”. Hij geeft verder aan dat hij geen duidelijk antwoord heeft gehad, waarom de kandidaten zich terug hebben getrokken. Volgens hem, kwamen de meeste positieve reacties uit dat district. Jhauw betreurt de ontwikkeling, maar voelt zich nog niet uit het veld geslagen. Hij geeft wel toe dat PING thans wankelt, maar haast zich om te zeggen dat de partij niet is gevallen.
Jhauw was twee weken terug nog zo enthousiast toen hij zijn partij met ruim 6.500 leden registreerde bij het Centraal Hoofd Stembureau. Hij vertelde in een vrolijke bui dat hij kracht krijgt van God en dat hij voor zeker de volgende president wordt van Suriname. Hij wil meteen na zijn aantreden van wal steken met een rigoureuze aanpak van de corruptie. Jhauw kreeg, naar eigen zeggen, in een droom de instructie van God om een partij op te richten in aanloop naar zijn presidentschap. Hij maakte gewag van de Goddelijke boodschap temidden van zijn verwoede strijd tegen een overheidscorruptieschandaal, waarvan hij de benadeelde was, en als gevolg waarvan hij en zijn onderneming (Surishopping) veel schade heeft geleden.

More
articles