TCT schenkt SUDOBE laptops

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme ( TCT ) heeft aan de Stichting Surinaamse Dovenbelangen (SUDOBE) vijf laptops gegeven als geschenk. Dit vond plaats op het kantoor van de minister van TCT.
Rosita Etnel ( tolk SUDOBE) geeft namens Henk Kiempoel (voorzitter SUDOBE) aan dat de organisatie blij is met de laptops, omdat de organisatie bezig is om gebaren vast te leggen zoals het opnemen van gebaren, knippen, monteren en over brengen naar een dvd. De organisatie heeft bij het vorig traject twee laptops gehad en daarmee hebben ze tot het heden gewerkt. Zij geeft verder aan dat deze vijf laptops welkom zijn, omdat de doven in de toekomst zelf gebarencursussen willen laten verzorgen, zodat zij meer kennis over ICT kunnen krijgen. “De laptops zijn nu net genoeg, vanwege de kleine ruimte die de organisatie heeft om deze te plaatsen”, zegt Etnel. Met de laptops gaat de organisatie zeker verder werken en de organisatie zal laten zien dat deze laptops de organisatie een stap verder brengen, geeft ze ten slotte aan.
Falisi Pinas (minister TCT) gaf aan de leden van SUDOBE aan, dat zij deze dag moeten zien als de dag dat het ministerie aandacht schenkt aan mensen met een auditieve beperking. Volgens Falisi, heeft het ministerie de regering voorgehouden dat het ministerie altijd haar best zal doen om de groep met een auditieve beperking ook ICT bewust te maken en waar nodig deze in te zetten. De laptops zijn een geschenk aan de organisatie, zodat degenen met een auditieve beperking hun leef omstandigheden kunnen verbeteren.
Dit is het tweede traject van het ministerie van TCT. Het ministerie heeft het vorig jaar april een ICT- workshop gehad waarbij twee heren uit Jamaica naar Suriname zijn gekomen om voor de blinden en doven een workshop te organiseren. Aan deze workshop hebben zowel jongeren als volwassenen meegedaan.

More
articles