March 31, 2015


SWM brengt 2500 Nutskaarten in omloop


March 31, 2015

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SMW), brengt 2500 nutskaarten in omloop. Zaterdag heeft de lancering plaatsgevonden van het Nutsprogramma van de SWM, namelijk ‘de SWM-Nutskaart’ de slogan is: ‘De SWM-Nutskaart is er voor uw gemak!’. “De bedoeling van deze kaart is om de betaling van de waterrekening sneller te verrichten”, zegt de directeur van de SWM, Sven Sjauw Koen Fa, tijdens zijn toespraak in het Planninggebouw van de Waterleiding. De directeur van de SWM zegt dat op verzoek van de klant het bedrijf is overgegaan tot deze makkelijke manier van het betalen van de rekening. “Het is de bedoeling dat de klant op elk gewenst tijdstip de betaling kan verrichten”, zegt de directeur. De onderdirecteur Financiële Economische Zaken, Laetitia Fernand, merkte op dat de SWM binnen een week kan zorgen voor een verdere de aanvoer van kaarten, als blijkt dat de verkoop van de kaarten vlot verloopt. Het SWM-Nutsprogramma, bestaat uit de nutskaart en de NUTSapp. De nutskaart kan worden gekocht bij alle incassokantoren van de SWM en bij de SWM-agenten voor srd 20. Vervolgens waardeert de klant een gewenst bedrag aan credit op de kaart. Via de Google Appstore wordt de applicatie gedownload op een smartphone, waarna de klant kan inloggen met een unieke pincode en gebruikersnaam. Uniek bij deze kaart is, dat de klanten onderling tegoed naar elkaar kunnen sturen. Momenteel zijn er 13 locaties van de SWM waar de klant zijn rekening kan betalen. “Na een maand zal er geëvalueerd worden”, zegt Fernand. De districten worden later in het jaar ook meegenomen in dit project. Paramaribo wordt als pilot gebruikt. In de toekomst zullen de klanten terecht kunnen bij pompstations en supermarkten om hun rekeningen te voldoen. De applicatie is ontworpen door E-Smile. De manager, Gerson Lens, zegt dat hij voor meerdere bedrijven een gelijksoortige kaart in omloop heeft gebracht. Momenteel heeft het bedrijf grote projecten die ze aan het uitvoeren zijn. Zowel de ontwerper als de SWM, hebben middels een tevredenheidsonderzoek onder klanten dit systeem tot stand gebracht, nadat gebleken is dat er vanuit de samenleving de behoefte bestaat om op een makkelijke manier de rekening te voldoen. door Melissa Achthoven

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249