March 31, 2015


Braziliaanse Hummer op komst


March 31, 2015

Het Braziliaanse Agrale is onder andere de fabrikant van een hele rits militaire voertuigen. Eén daarvan is de Marrua, waarvan we vandaag een teaser te zien krijgen. In 1962 werd in het Braziliaanse Caxias do Sul, het bedrijf Agrale uit de grond gestampt. Het bedrijf bouwt bussen, vrachtwagens, kleine bedrijfswagens, traktoren én een hele reeks militaire voertuigen waar ook commerciële versies van worden geleverd. De Marruá-familie valt binnen die laatste categorie. Vandaag krijgen we een drietal teaserfoto’s te zien van een vernieuwde versie. Op de afbeelding zien we flarden van de nieuwe, voor de reguliere consument verkrijgbare versie. We zien een pick-up met een moderner front, behoorlijk uitgebouwde wielkasten en natuurlijk een heel pakket ruig ogende ornamenten. De Agrale Marruá voertuigen zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in de meest ongunstige omstandigheden. Zijn karakteristieken haalt hij oorspronkelijk van de militaire versies, dus dat betekent een sterke en robuuste aandrijflijn met een breed onderstel. De Agrale Marruá is het ideale werkpaard om aan het werk te zetten in de moeilijkste terreinen. De huidige Marruá bestaat sinds 2004 en is een bijna 2,5 ton wegende 4×4 met een lengte van 3,8 meter. Onder de kap van de robuust ogende offroader ligt een 2,8-liter viercilinder dieselmotor met een 5 versnellingstransmissie die er 132 pk en 340 Nm uit stampt.Z’n topsnelheid van 128 km/h is niet bepaald indrukwekkend, maar z’n actieradius van 1.000 km wél. De Marruá – wat zich laat vertalen naar ‘wilde stijl’ – wordt ondere andere gebruikt door de legers van Brazilië, Argentinië, Ecuador, Paraguay, Suriname en Namibië. Agrale Marruá