March 31, 2015


Revology vervaardigt Mustang


March 31, 2015

Blijf je dromen van een klassieke Mustang, maar deins je terug vanwege de oude techniek van die auto? Dan heeft Revology nu de ideale auto voor je ontwikkeld. Het Amerikaanse Revology biedt namelijk een Mustang met de klassieke looks aan, maar dan vol met nieuwe techniek. De met de hand gebouwde auto heeft een McPherson-voorwielophanging, een multilink-achteras, schijfremmen rondom enstuurbekrachtiging. Onder de kap ligt een 5,0-liter V8 met een relatief bescheiden vermogen van 265 pk. Revology biedt de auto aan met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertrapsautomaat. Verder is de body gemaakt van modern staal, dat veel sterker is. Tot slot biedt de auto luxe zaken als keyless entry, centrale deurvergrendeling, elektrisch verstelbare stoelen en Bluetooth-ondersteuning. De retro-Mustang heeft een prijs van 119.500 dollar. De auto komt beschikbaar als Fastback en als Convertible. De eerste auto’s vinden in 2016 een eigenaar. Revology is niet de enige ‘retrofabrikant’ uit de Verenigde Staten. Singer heeft bijvoorbeeld veel lof geoogst met z’n bijdetijdse 911-replica. Die auto kost echter ongeveer 350.000 dollar. mustang revology steering wheel