March 31, 2015


Politieambtenaar aangevallen tijdens optreden


March 31, 2015

Een politieambtenaar is op zondag 29 maart in het dorp Tapoeripa aangevallen door een groep mannen. Dit dorp is gevestigd in het district Brokopondo. De politieman was op een `tap a Jari’ feest in het dorp toen hij een man betrapte op overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Hij hield de man aan en vroeg om assistentie van de politie van Brokopondo. Voordat de assistentie ter plaatse was, is de politieambtenaar aangevallen door de groep mannen. Hierdoor kon de verdachte wegkomen. De politieambtenaar is ook ontwapend door de mannen. Het vuistvuurwapen is afgegaan, waarbij een vrouw een schotverwonding heeft opgelopen aan haar voet. De kogel zal operatief uit haar voet verwijderd moeten worden. De aanvallers zijn intussen bekend bij de politie en worden opgespoord. Zij worden gezocht voor openlijke geweldpleging. De politieambtenaar is zodanig gewond geraakt dat hij is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn situatie is stabiel te noemen. Het vuurwapen is weer in handen van de politie. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van de politie Regio Midden Suriname.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249