Inzameling ‘Help Kids Shine’ levert SRD 31.000 op

Date

Eind vorig jaar werd de inzamelingscampagne ‘Help Kids Shine’ gelanceerd om met de verkoop van Dasani water geld in te zamelen voor de Stichting Blaka Rosoe. Gistermiddag maakte Fernandes Bottling Company, producent van Dasani, tijdens een bijeenkomst in de Paramaribo Zoo bekend dat er een bedrag van ruim SRD 31.000 gedoneerd zal worden aan de stichting. De levens van meer dan 1000 kinderen in verschillende Surinaamse kinderhuizen en instellingen waaronder ook scholen, zullen door deze donatie een stukje vreugdevoller worden. Met dit bedrag worden op korte termijn koelkasten, gasfornuizen, wasmachines en drogers, airco’s, muziekinstrumenten, sport- en schoolspullen en andere benodigdheden aangeschaft ten behoeve van diverse projecten in de districten Paramaribo, Commewijne, Para, Nickerie en Sipaliwini. Het bedrag bestaat uit een deel van de opbrengst van Dasani water in de periode november 2014 tot en met maart 2015. Daarnaast hebben vele betrokken Surinamers een donatie gedaan in donatieboxen die bij TBL Cinemas en de Warme Bakker van Fernandes Bakkerij stonden opgesteld. Fernandes Bottling zegt daarover: “De opbrengst van deze actie is hoger dan verwacht en toont de betrokkenheid van onze consumenten, die graag deelnamen aan dit initiatief om de kinderen die hard hulp nodig hebben niet alleen emotioneel, maar ook op het gebied van hun fysieke gezondheid en welzijn te ondersteunen” Henk Rutten, secretaris van de Stichting Blaka Rosoe, nam de symbolische cheque gistermiddag in ontvangst. Een aantal van de tehuizen waar het gedoneerde bedrag aan ten goede zal komen, was daarbij aanwezig. De kinderen werden aansluitend getrakteerd op een rondleiding door de Paramaribo Zoo. Rutten: “We zijn zeer verheugd dat Fernandes Bottling ons het vertrouwen geeft om de projecten uit te voeren. We kennen de wereld van de kinderhuizen in Suriname goed en hebben daarom projecten gekozen waar er een directe behoefte is.” Rutten geeft aan dat de gekozen projecten de stichting allemaal even lief zijn. Hij werkt dan ook al meer dan tien jaar met verschillende instellingen zeer nauw samen. De instellingen die aanspraak mogen maken op een deel van de donatie, zijn: het Parelhuis, Kindertehuis Emmaüs, Stichting Zonder Naam, Lotjeshuis, Kindertehuis Johanna, Aloyissiusschool, Kennedyschool, Kinder-tehuis Leliëndaal, Kindertehuis Gaytrie, Zuster Dankercentrum, Kindertehuis SMA Livorno, WIN Groep, O.S. Mariënburg en de Bielkeschool.

More
articles