March 30, 2015


Kandidatenlijsten V7 klaar voor 25 mei


March 30, 2015

Met de bekrachtiging van de kandidaten van de V7-partijen door de daartoe bevoegde structuren in de partijen, is het politieke blok zo goed als klaar met de lijsten die ingediend zullen worden voor deelname aan de verkiezingen voor De Nationale Assemblee (DNA), district- en ressortraden. De lidpartijen, Nationale Partij Suriname (NPS), Pertjajah Luhur (PL), de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), hebben gisteren tijdens buitengewone vergaderingen hun definitieve kandidatenlijsten afgerond. De V7-partners Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) en het Democratisch Alternatief’91 (DA’91), hadden hun lijsten al eerder bekend gemaakt. NPS De lijst die door het hoofdbestuur van de NPS is samengesteld, is gistermiddag door het partijcongres gefiatteerd. De kandidaten voor De Nationale Assemblee van de NPS zijn: Paramaribo: voorzitter Gregory Rusland (lijsttrekker V7), Patrica Etnel, Arthur Tjin-A-Tsoi, Ruth Renfrum, John van Coblijn en Wayne Telgt. Wanica: Daniella Beeldsnijder, Nickerie: Soedeschand Jairam, Coronie: Kenneth Bruining, Saramacca: Prim Sardjoe, Marowijne: Kenneth Pallas, Commewijne: Marlon Budike, Para: Richard Slijters, Brokopondo: Eline Maawi en Sipaliwini: Leendert Abauna. PL Bij de partnerpartij PL, stemden de structuren dezelfde dag, zondag, in met de lijst die door het hoofdbestuur is gepreseneerd. De kandidaten voor De Nationale Assemblee van de PL zijn: Aloysius Koendjbiharie (Marowijne), Enrique Ralim en Ingrid Karta-Bink (Commewijne), Paul Somohardjo en Mike Noersalim (Paramaribo), Raymond Sapoen en schaduwkandidaat Martha Djojoseparto (Wanica), Dorien Tojosemito (Para), Diepakkoemar Chitan (Saramacca), Ivan Khouw (Coronie) en William Waidoe en schaduwkandidaat Lucia Kasanpawiro (Nickerie). Hoewel de pratijraad de hele lijst heeft goedgekeurd, is voorzitter Paul Somohardjo door dit orgaan geadviseerd om met de partijstructuren en een coordinatieteam te overleggen over gevallen waarover er nog geen concensus is. BEP Een structurenvergadering van de BEP, heeft gisteren ook de kandidatenlijst van deze partij goedgekeurd. De lijst bevat de volgende namen: Celsius Waterberg (Parmaribo), Patricia Meulenhof (Paramaribo), Paul Misidjan (Wanica), Ronnie Asabina (Brokopondo), Osta Koffie (Brokopondo), Leo Adang (Marowijne), Rudolf Zeeman (Sipaliwini), Thea Huur (Sipaliwini). De RR- en DR-kandidaten worden ook volledig gedragen door het hoogste orgaan van de partij. Na de bekrachtiging van de diverse lijsten, hebben enkele top- kaderleden in hun toespraak de geselecteerde kandidaten opgeroepen om politiek standvastig te blijven. De partij is er trots op dat zij het quotum van 30% vrouwen op de kandidatenlijst heeft gehaald. VHP In tegenstelling tot de PL en de NPS, was de vergadering van de VHP, waarop de kandidatenlijst werd bekrachtigd , niet openbaar. De pers werd achteraf door middel van een persbericht van de partij ingelicht over de resultaten van de vergadering. De partij laat weten dat de gepresenteerde kandidatenlijsten op de niveaus DNA, DR en RR.. De VHP mag in V7-verband 13 kandidaten leveren voor DNA, 28 voor DR en 194 voor RR. DA’91 Bij het DA’91 waren de kandidaten in de derde week van maart bekend. Op de kandidatenlijst van V7 zullen de DNA-plaatsen worden ingevuld door Winston Jessurun (Paramaribo), Sri Sopawiro (Paramaribo), Sewsankar Gunputsing (Paramaribo), Angelic Alihusain-del Castilho (Wanica), Randjan Jairam (Nickerie). De partijraad is akkoord gegaan met al de voordrachten. SPA De SPA had al op zaterdag 14 maart haar DNA-kandidaten voor de komende verkiezingen gepresenteerd. De presentatie vond plaats tijdens een bijzonder congres in het SPA-centrum aan de Frederik Derbystraat. De kandidaten die de zege kregen van het partijcongres zijn: Guno Castelen (Paramaribo), Harvey Read (3 Para) en Bernard Konoe (Sipaliwini).

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249