Goede opkomst Week van de Mondhygiënist

Date

Er was vandaag bij de start van de Week van de Mondhygiënist, een goede opkomst bij het de Dental Hygiene 597 Praktijk voor Mondhygiëne. Tijdens deze week, die gehouden wordt van 30 maart tot en met 2 april aanstaande, vraagt de stichting Dental Hygiëne 597 dit jaar wederom aandacht voor onder meer gezondheidsrisico’s bij het verzaken van de mondhygiëne. Een oplossing wordt ook geboden, want tijdens deze week opent mondhygiëniste Leerdam de deuren van Dental Hygiëne 597 niet alleen voor patiënten, maar kan iedereen langskomen voor een gratis mondgezondheidscheck en mondzorgadvies. Indien behandeling noodzakelijk is, kan men vervolgens een afspraak maken. In verband met de viering van haar eerste lustrum op 1 april aanstaande, zal Dental Hygiëne 597, als enige zelfstandig gevestigde praktijk voor mondhygiëne, een extra dimensie geven aan deze week. In de Week van de Mondhygiënist wordt het publiek namelijk uitgenodigd zich te vervoegen naar de Verlengde Gemenelandsweg 38, om kennis te maken met het beroep en vooral stil te staan bij de eigen mondgezondheid. Dit jaar is het thema: ‘Smile for Life’, waarbij de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid, nader zal worden bekeken en geïllustreerd door de mondgezondheidsscreening uit te breiden met een: hypertensie-, diabetes- en obesitas screening. Stichting Dental Hygiëne doet dit overigens in samenwerking met SurAems en Vibes Fitness. De desbetreffende locatie van Dental Hygiene 597 Praktijk voor Mondhygiëne,  hanteert tijdens de week de openingstijden: maandag 30 maart en woensdag 1 april van 12.00 uur tot 17:00 uur, dinsdag 31 maart 8:30 uur tot 17:00 uur en donderdag 2 april van 8:30 uur tot 12:30 uur. De gasten werden vandaag onder andere uitgebreid onderzocht op hun Body Mass Index, waarbij eerst hun gewicht en lengte werden gemeten. Mondhygiënist en directrice van stichting Dental Hygiëne 597, Dyonne Leerdam, heeft overigens in de afgelopen vijf jaar statistieken bijgehouden  en is vrij bezorgd over de verwaarloosde gebitten in ons land. Ze vermoedt, dat meer dan 80% van de Surinamers in meer of mindere mate te maken heeft met bloedend tandvlees. Het gaat om een signaal van tandvleesontsteking, en die is niet alleen verantwoordelijk voor het verlies van tanden en kiezen, maar blijkt ook een rol te spelen bij hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, osteoporose, en meer serieuze narigheid.

More
articles