KBF goed verlopen met slechts enkele ongevallen

Date

“Het Kinderboekenfestival (KBF) dat sinds maandag van start is gegaan, is goed verlopen en druk bezocht, maar er waren wel enkele noemenswaardige ongevallen”, zegt Agnes Ritfeld, secretaris van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival in een vraaggesprek met De West. De Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) heeft 12 gevallen geregistreerd van kinderen, die zich onwel voelde, omdat ze niet gegeten hadden of niet tegen de drukte konden en zich daar door niet goed voelen.Enkele kinderen hebben ook een schaafwondje opgelopen, omdat ze aan het rennen waren, aldus een medewerker van de EHBO. Van de 12 gevallen was er wel één kind dat opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Het kind voelde zich onwel en was daardoor gevallen. “Na onderzoek is gebleken dat het kind diabeet is, maar de ouders waren daarvan niet op de hoogte”, aldus Ritfeld. “Daarom is het nodig bij het organiseren van activiteiten dat er een afdeling van het EHBO aanwezig is in geval van calamiteiten”, aldus de secretaris.

Vandaag worden ongeveer 3000 kinderen verwacht op het KBF op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. In de ochtenduren arriveren enkele bussen uit Brokopondo en Para met kinderen die deel zullen nemen aan de activiteiten. “Ook de kinderen van de verschillende kindertehuizen zijn aanwezig”, merkt Ritfeld op. Ten aanzien van het aantal bezoekers de afgelopen dag, zegt Ritfeld dat er meer dan 5.000 bezoekers per dag het KBF bezocht hebben. De opkomst was in de middag zeer goed, maar in vergelijking met de voorgaande jaren waren en wel minder bezoekers.
Vandaag is de laatste dag en de finale van de Godo Musical staat op het schema. Alle scholen die deelgenomen hebben aan deze musical waren goed. Ook de krakersploeg per school is vandaag aanwezig om hun medeleerlingen aan te vuren. “Er is ook een prijs ter beschikking gesteld voor de krakersploeg”, zegt Ritfeld verder. Gisteren was de finale van de zang-, voorlees-, fotografie- en tekenwedstrijden.

door Melissa Achthoven

More
articles