March 28, 2015


Jogi krijgt steunbetuiging VHP-achterban


March 28, 2015

Tijdens de massameeting van VHP Saramacca gisteren, kreeg parlementariër Mahinder Jogi openlijk steun voor nog een vierde termijn van het publiek. “Als een man ontwikkeling kan brengen in Saramacca, dan is dat niemand anders dan Mahinder Jogi”, zeiden toppers van zowel VHP als PL. Onder geen enkele regering zou Saramacca ontwikkelingen hebben meegemaakt dan onder de Nieuw Front regering. Naast de VHP toppers Chan Santokhi, Ganeshkumar Kandhai, Sharmila Mansaram en Jogi zelf, waren ook Charles Pahlad, ex-NDP’er en ex-districtscommissaris Ravin Jiawan, aanwezig. De PL was vertegenwoordigd door Dipak Chitan. Zowel Pahlad als Chitan, staken Jogi een hart onder de riem. Volgens Pahlad, zal de NDP alles trachten om de VHP uit elkaar te krijgen. Vooral op Jogi heeft men het gemunt, omdat hij de enige grote tegenstander van de NDP in Saramacca is. Volgens Pahlad, heeft de NDP het gemunt op de strijders van de VHP. Alleen op deze manier kan de NDP de VHP verzwakken, anders niet. De jongeren die aan het woord kwamen, uitten ongezouten kritiek op de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe. Deze zou niets hebben kunnen betekenen voor de landbouw en veeteelt sector in Saramacca. “De pluimveesector is ten onder gegaan, er is oneerlijke concurrentie met andere sectoren, de tuinbouwsector is niet tot bloei gekomen, voedselprijzen in de winkels gaan dagelijks omhoog en dat alles terwijl wij zelf voedsel produceren. Er worden geen acties ondernomen in de melksector. De rijstsector is ten dode opgeschreven, kijk maar wat er met de rijstboeren in Nickerie is gebeurd”, somde een van de jongeren, Jason Bakker, achter elkaar op. Grote verassing was het binnenhalen van een bekende NDP-jongere Url Hek, die nu de VHP zal ondersteunen. “ Het is geen fout om een keertje verkeerd te zijn, iedereen maakt fouten en ik heb die fout ook gemaakt door voor de NDP te kiezen, maar ik corrigeer mijn fout, ik sta niet meer achter de paarse partij”, zei hij op luide toon op het podium. Volgens Hek is het niet mogelijk om ontwikkeling te brengen in het tuinbouwdistrict met een politieke partij als NDP. “Als er een persoon is die ontwikkeling kan brengen in dit district, is dat niemand anders dan Jogi, niemand anders dan de VHP en niemand anders dan de V7”, vervolgde hij, terwijl hij openlijk zijn steun gaf aan parlementariër Mahinder Jogi, die opnieuw kandidaat van de VHP is geworden. Hek zelf is heel erg actief geweest als NDP-jongere in Tijgerkreek. door Seshma Bissesar

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249