WBC grote verliezer in weekend

(Foto: Regillio Derby)

In de SVB hoofdklasse voetbalcompetitie heeft zich na de veertiende speelronde in het afgelopen weekend een interessante ontwikkeling voorgedaan, waarin WBC de grote verliezer werd. Koploper tevens regerend landskampioen Inter Moengo Tapu verloor voor de eerste maal dit seizoen. In het eigen Ronnie Brunswijk Stadion werd van “zusterploeg” SV Notch 1-3 verloren. Door de zege verliet Notch de derde plek, welke de ploeg vorige week nog met 24 punten bezette, en steeg naar de tweede positie met 27 punten.

Inter Moengo Tapu bleef op 33 punten steken, maar bleef overigens de voorsprong van zes punten behouden. Deze keer is niet WBC de achtervolger, maar Notch dus.

WBC, dat vorige week met 25 punten de achtervolger was van Inter Moengo Tapu verloor zondag met 2-3 van Leo Victor en duikelde daardoor naar de vierde positie, die na de dertiende speelronde nog door de Leeuwen werd bezet. WBC bleef op 25 punten steken. Leo Victor kwam op 26 punten en nam daarmee de derde plaats van SV Notch over. WBC werd in de 14e speelronde dus de grote verliezer.

Met nog vier speelronde voor de boeg blijft Inter Moengo Tapu op spoor voor de titelprolongatie, terwijl de strijd om het semi-kampioenschap nog geheel open is.

SNL en Botopasie openden de veertiende speelronde vrijdag, waarbij Botopasie na een 2-0 ruststand met 3-2 zegevierde. Het was de zesde zege voor de ploeg die eind vorig seizoen samen met SNL naar de hoofdklasse promoveerde. Steven Dima, Glerby Eduards en Evani Esperance scoorden voor Botopasie en Donovan Loswijk (2x) voor SNL.

Zaterdag won Takdier Boys met 2-0 van Transvaal, dit na een 0-0 rustscore. De doelpunten kwamen van Rodney Dalfour en Jurgen Jubitana.

SV Notch had tegen Inter MT een 2-1 voorsprong bij de rust. Het werd uiteindelijk 3-1. Galgyto Talea (2x) en Milton Pinas vonden het net  voor SV Notch. Jungelo Brunswijk deed dat voor Inter.

Excelsior klopte Boma Star met 2-1 na een 1-1 ruststand. Jetro Finisie en Clifton Bona schoten raak voor Excelsior. Bij Bo-ma Star was dat Mitchell Kisoor.

Leo Victor en WBC gingen de rust in met een 1-1 score. Aan het eind stond het 3-2 op het scorebord. De doelpuntenmakers bij Leo Victor waren: Furgill Lie A Kwie (2x) en Miquel Cronie. Bij WBC: Sersinio Reding en Wilford Wijntuin.

Stand na 14 speelronden:

1.Inter MT          33 punten

2.SV Noch           27 punten

3.Leo Victor       26 punten

4.WBC                  25 punten

5.Botopasie       21 punten

6.Excelsior          18 punten

7.Transvaal         14 punten

8.Takdier Boys 12 punten

9.Boma Star       10 punten

10.SNL                  9 punten

More
articles