March 24, 2015


Frisse neus en meer voor Ford Ranger


March 24, 2015

Ford heeft de Ranger in ‘t nieuw gestoken. En het gaat niet alleen om een opgefrist uiterlijk, ook technisch kan de pick-up weer eventjes mee. De Ford-kenner zal meteen zien waar de cosmetische vernieuwingen bij de Ranger te vinden zijn. Precies, bij met name de grille die nu beter aansluit bij andere Fords met bovengemiddeld veel bodemspeling, zoals de Ecosport en Edge. Nieuw dashboard Binnenin is de vernieuwde Ranger zelfs behoorlijk anders dan het pre-faceliftmodel. Daar tref je een geheel nieuw ontworpen middenconsole aan en ook het instrumentarium is veranderd. Ford heeft dit gedaan om de Ranger meer op lijn te brengen met haar personenauto’s, iets dat benadrukt wordt met de toegestroomde features. Zo is de Ford Ranger er nu met het SYNC 2-infotainmentsysteem voorzien van een 8 inch touch screen scherm en een uitgebreid palet elektronische hulpmiddelen. Automatische parkeerfuncties, een rijstrookassistent, radargestuurde cruise control, noodremhulp en rijsystemen die helpen bij het hellingtrekken en afdalen alsook rekening houden met de belasting, zijn er voortaan te bestellen. new ford ranger interior Zuinigere diesels Onderhuids zijn de diesels allemaal zuiniger geworden. De 2.2 liter Duratorq TDCi met 160 pk en 385 Nm, waarvan er ook een 130 pk sterke versie is, verbruikt vanaf heden 22% minder brandstof. Er is ook een 3.2 liter TDCi met 200 pk en 470 Nm (standaard voorzien van zestrapsautomaat in plaats van handgeschakelde zesbak) en een 2.5 liter benzine met 166 pk. Comfortabel Tot slot heeft Ford de terreinwaardigheid en tegelijkertijd het comfort van de Ranger verbeterd. De pick-up beschikt over een elektronisch gestuurde vierwielaandrijving en heeft ook een reductiebak. De ophanging is herzien om wat meer comfort te leveren zonder compromissen op het vlak van weggedrag. Ook is er voortaan elektrische stuurbekrachtiging van de partij. Daardoor reageert de besturing directer op input. new ford ranger back